Minne av Unga Bönder

Å vips så var det torsdagkväll.

Vi har blivit överösta med snö igen. Otroligt onödigt känns det nu. Visst det som kom förra veckan var okej. I början av mars som satte oss ner på jorden igen, det är faktiskt vinter och inte vår riktigt än men det här decimetrarna har vi kunnat hoppa över!

C har jour så han har varit ute och snöröjt men igår var han hemma på förmiddagen för att lasta djur.

Slaktbilen kom och hämtade sex stycken. De stora, gamla charolaiskorna. Det var redan många år när vi köpte dom året vi la om produktionen och vi kände att det var dags för dom att åka innan det börjar bli problem. Det lättar lite på trycket i den annars ganska fulla ladugården och det gör att vi drygar ut både strö och mat som det inte finns i överflöd av i år. Som alla vet efter fjolårets dramatiska torka.

Det dök upp ett minne på Facebook härom dagen. Att den här tiden för fyra år sedan sändes Unga Bönder på tv! Herregud så tiden går! Och så mycket som har förändrats på de åren.

Då, en mjölkgård och inga barn. Ja en liten, liten miniP låg visserligen i magen men ingen erfarenhet av att vara förälder.

Så otroligt mycket som vi förändrats också tycker jag! Både personligt och utseendemässigt. Så himla spännade att se det igen nu som vi precis börjat göra för serien finns ju att titta på på tv4play! Så för er som inte sett denna serie av Unga Bönder, där vi är fem olika gårdar som de under åtta avsnitt följer, gå in där och kika! Eller ni som såg det då men gärna vill se igen såklart!

Gården är skottad på snö och det är nu kväll. C hade innetid med kidsen och lagade mat medans jag skottade. Skönt att komma in till dukat bord och färdig mat!

En heldag på Borta-gården väntar imorgon innan helgen tar vid. Trevlig kväll!

4 reaktioner till “Minne av Unga Bönder

 1. Jag blev jätteglad när jag såg att Unga bönder finns på Tv4 play! Nu ska här tittas en gång till!
  Ha de fint!

  Gilla

 2. Såg serien då, har sen följt din sida. Tyckte då som nu att det är trevligt. En undring doc, slutade C röka när barnen kom?

  Gilla

  1. Kul att du hängt med sedan dess! 🤗❤️
   Ha ha…tyvärr så kämpar han fortfarande med den där rökningen….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.