Ledig måndag.

Vi hade en hel hemmdag igår, jag och barnen.

Timmar ute i solen.

Hon som gärna sover och gosas med inte bara sin älskade Kanin utan också med morgonrocken! En riktigt gosunge är detta ❤

Lillasyster sov i vagnen medans vi var nere hos hönsen. Vi provade att hänga upp en majskolv till dom. Som rolig sysselsättning. De älskar ju majs! Deras bästa godis, men en hängande majskolv var det ingen som fattade nånting av…

Aja, det kanske kommer på det till slut!

Här är Hilda. En av två Brahma-hönor. Jag är kär i rasen Brahma. Stora, lugna och såå vackra med sina fjädrar på benen och alla färger de kan ha. Just Hilda är helt grå, så fint i de olika nyanserna. Min favorit Silke är också en Brahma men en annan färg. En bild på henne finns i ett inlägg på min instagram @mittlivsombonde.

Min far var världens hjälte igår som fick tag på en pelletspall till oss. Då det är brist i området just nu så var planen att måsta åka iväg till stan och köpa på oss en massa lösa säckar för att klara oss i veckan och framåt men då slapp vi hela den grejen! Så himla skönt! Där skulle halva dagen försvinna annars. Nu kunde vi istället greja på gården i lugn och ro och denna mamma komma ikapp lite med hus och hem.

En måndagsfika hos en bondekollega på kvällen. Fint avslut på ledig dag. Pappan var några timmar och jobbade borta under dagen och han gick och la sig samtidigt som barnen för att inatt kliva upp där strax före två (!) för att åka på en plogsväng. Det hade tydligen drivit lite. Mer snö väntas i veckan så det lär bli några turer till…

Nu är det kväller efter en dag på Borta-gården. Barnen ska nattas och mamman ska träna ett kvällspass!

Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.