Odlingskliande fingrar!

Med vårkänslor kommer odlingskliande händer. Känner ni också det?

Här är också en sån där sida av mig som VILL så mycket. Skulle vilja odla hur mycket som helst! Ha ett potatisland där hela vinterns försörjning kan rymmas, grönsaker i alla de former och fina, fina blomster som pryder både här och där.

Men jag måste försöka vara realistisk. Allt handlar och tid och prioriteringar såklart. Men det är så mycket jag vill hinna med under veckans dagar och allt kan man inte prioritera högst.

Med borta-jobb, hemma-jobb med gård och djur, höns och kläckmaskin som går varm där små dunbollar ska tas om hand dagligen sedan, hus och hem, träningen för att må bra och ha energi och så de där två små barnen där högsta prioritet såklart ska ligga. Så odlingen tänker jag ska vara så enkel som möjligt. Och odla det som jag verkligen vill och gillar mest, det vi äter mest av här hemma helt ekelt. I fjol blev det sådär i både skörd och engagemang men i år tänkte jag försöka ge det en aning mer tid.

I veckan såddes de första fröerna. Två olika sorters tomat. Och detta är faktiskt första gången som jag sått tomat från frö! Jag brukar alltid komma på det för sent så antingen köper jag nån planta eller så har jag fått från snälla personer som haft över efter omskolning – så himla gulligt!

Sen vet jag inte om jag tagit mig vatten över huvudet men jag är bara tvungen att prova att så lite majs! I fjol hade jag ganska mycket plats över i växthuset där bara tomaterna var så jag tänkte att dessa kan ju få bo där då! Eller är de bättre att de står ute? Vad säger ni odlingsexperter? Tänker att ett växthus är att föredrar här uppe i norr?

Så detta ska bli så spännande!

En tanke, plan är ju också att få till den där odlingsbädden av ensilage i år också, som har varit samma tanke och plan de senaste två åren… Så vi får väl se om det blir tredje året gillt!

Hoppas ni får en fin veckostart!

En reaktion till “Odlingskliande fingrar!

  1. Att odla tomat och gurka i växthus är nästan alltid att föredra om man ser det till avkastning. Det gäller ju dock att ha tid för vattning och skötsel, annars blir resultatet dåligt oavsett. Se till att tomaten kan stå ljust och lite svalt när den har grott. Ge den sedan inte för mycket vatten innan den har kommit ut i växthuset annars kan den helt enkelt bli för lång och spinkig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.