Mjölkens dag!

Första Juni. Hej vad det går!

Och första Juni betyder även Mjölkens dag! När du väljer svenskt mjölkglas bidrar du med så mycket. Öppna landskap, glad kor, klimatsmart är du och du ger en massa jobbtillfällen! Kedjan från jord till bord kräver både kunskap, precision och många är inblandade där emellan (på gott och ont faktiskt). Ska man se det positiva så sätter det många människor i arbete. Från bonden, till anställda på gården. Åkerier, mejerier, slakteri, rådgivare, handlare osv. Nackdelen med denna kedja är ju också tyvärr att mycket hinner hända på vägen och den där lönsamheten till grundaren – bonden blir liten.

Men idag ska vi vara positiva till det vita guldet! Ja det är ju livets dryck, håller du inte med? Vilken annan dryck innehåller 18 av de 22 näringsämnena vi behöver varje dag? Helt naturligt! Det som inte finns i mjölken är vitamin C och E, koppar och järn. Snacka om naturens egen sportdryck!

I detta hushåll dricker vi mjölk varje dag. Och vi har ju lyxen att få dricka ”riktig” mjölk trots att vi inte har mjölkkor längre, men jobbar på en mjölkgård så är det ju klart att jag tar med en kruka direkt från tanken. Trots att det gått tre år sedan vi slutade så har jag inte vant mig vid köpesmjölken. Jag tycker 3% känns blaskig! Haha… Det är faktiskt stor skillnad på den man köper i affären och den direkt från gården.

Men även vi köper ett paket då och då och det finns inte ens ett alternativ på vilken mjölk vi köper (trots att det i stora butiker ser ut att vara ett krångligt val snart med alla olika sorter…). Men bor man norr om Sundsvall så är det Norrmejerier som gäller, PUNKT.

Så med det önskar jag er en fin första dag i juni, att tänka vilken fantastik dryck detta faktiskt är och skåla med ett stort, iskallt glas mjölk dagen till ära!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.