Mot en fräschare gård!

Vad glada vi blir av all fin respons vi fått efter vårt beslut att börja med mjölk igen! Älskar att ni är så peppande och håller tummar och tår att det ska gå hela vägen – det kan behövas!

Annars då?

En ledig dag i fredags inför jobbhelg. Med träff av kusin och utflykt med mormorn.

Och jobbhelg sedan alltså. Igår kom mor och far med lite hjälpande händer hit till gården. Det är lite projekt som ska göras. Sommarprojektet ”fräscha upp fönster” på huset har inte blivit av än och vips så är sommaren slut. Men vi påbörjar och tar de vi hinner innan kylan tar över helt. Segtorkat blir det ju i fuktig septemberluft med vi hinner det vi hinner.

Fint att ha en rutinerad fönsterfixare till uppstartshjälp! Mamma har fixat måånga fönster genom åren!

Morfarn tog tag i projektet ”riva bagarstugan del två”. Halva har vi fått ner under sommaren och nu är den sista delen kvar. Den delen där innertaket har rasat in pga dåligt tak och fukt. Denna gamla, gamla byggnad. Det känns tråkigt att riva på ett sätt men med tanke på skicket plus att den fyller noll funktion här så ser den bara sunkig ut.

Som att gå igenom historien när det hittas gamla saker från många generationer sedan. En del tas reda på men det mesta är bara skräp.

Barnen har sprungit mellan projekten med ”hjälpande” händer hela dagen. Och jag kunde åka och göra lagårn medans arbetet fortlöpte hemma. C jobbade också borta men kom på eftermiddagen och hjälpte till med röjandet.

Jag lagade mat efter att jag kom hem och vi åt middag allihopa efter avslutad arbetsdag. Vi somnade alla tidigt och ovaggade på kvällen, stora som små.

Så gården ser både bättre och sämre ut efter gårdagen. Det gamla gräset bakom huset är bortslaget med hjälp av morfarns lilla traktor (vi har ju ingen puts att ta det med!) men samtidigt är det otaligt många högar med skräp och bråte på gårdsplanen som ska köras bort, plast satta för fönster på huset och lite allmänt kaos sådär.

Men det är påbörjat! Det händer och det går framåt. Målet är ju en finare, mer välmående gård!

Det blev en långhelg för kidsen från föris. Förra veckans lediga dag inföll i fredags och veckans idag måndag. Så vi går i pyjamas och morgonrock lite för länge men ska ta oss ut i den gråmulna, småblåsiga förmiddagen för eftermiddagen ska tydligen bjuda på regn.

Ha en fin måndag!

2 reaktioner till “Mot en fräschare gård!

  1. Ni är så duktiga och jag har följt din blogg ett tag och bor själv på landet men bara två hundar som husdjur. Önskar er all lycka till med nya projektet. Vi behöver mjölkbönder och speciellt i norra delen av Sverige. Bor själv litet söder om Skellefteå.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.