Bättre till mods och håll tummarna!

Lite bättre till mods idag.

C slog klart det sista idag. Några små hektar kvar egentligen men vi vågar inte chansa att slå ut något mera, det ska ju hinnas balas också innan regnet kommer.

Lilla P har varit hemma hittills i veckan från Järnsta. Han har varit lite snorig och rosslig i helgen så vi håller oss hemma så kanske det inte bryter ut något ännu värre.

Han åkte traktor med pappan en liten stund på förmiddagen och somnade såklart en lite liten stund. Han fick hjälpa mamman skotta lite foder och så efter lunch, så kanske han kunde sova en liten stund till sedan. Nope. Inget mer sova.

 

21533680_10214403354345614_2101836488_o

21459973_10214403357465692_1887337461_o

Pappan bytte sedan slåtterkrossar mot balpress, som Lilla P hjälpte till att serva som ni ser.

Den något övertrötta pojke åkte en sväng igen sedan med pappan på eftermiddagen och mamman skyndade sig att köra några balar medans Lillasyster sov i vagnen. Men hann inte köra klart till korna innan hon vaknade från en extra liten eftermiddagsnap.

Fick hämta Lilla P hos pappan som höll på att somna igen ( ja traktoråkning är väldigt sövande som passagerare!). Vi åt middag allihopa och pappan gjorde kväll därefter.

21458602_10214403354505618_2076310791_o

Hej idyll! Vårt Nordingrå ❤

Och nu ikväll när barnen somnat så gick jag och Kajsa ut. Med träningskläder på nattade vi höns och körde en till bal till kossaMu innan reflexväst åkte på och så tog vi en runda.

21441325_10214403354665622_1698020664_o

Helt makalöst härligt. Mörkt blev det och lite läskigt men med Kajsa känns det rätt tryggt ändå. Jag har blivit fegare med åren för att springa i mörkret konstigt nog. Men istället för att ta oss för långt bort i detta mörker så kutade vi intervaller i brant backe innan vi sprang hemåt igen.

Kände mig sådär stark. Benen trycker på och det känns som jag flyger fram. Trots lite påökad träningsvärk i rumpan från mitt lilla styrkepass igårkväll. 21441546_10214403354225611_1219484921_o

Känns så himla skönt att ha hittat lite motivation igen, börjar känna igen mitt träningsmönster.

Så här sitter jag ju sådär härligt nöjd man bara blir efter ett härligt träningspass. Jag är en kvällsträningsmänniska. Känner mig som starkas då. Orkar man bara ta sig ut där på kvällen, när dagen ligger sådär lite trött över en och lugnet har lagt sig, då kommer min energi! Att springa bort dagen, kräma ur den där trötta energin från dagen och fylla på med ny och fräsch. Bli sådär skönt trött istället för slut-trött.

Och nu väntar sängen. C har lagt sig då han ska upp tidigt och börja bala. Så nu håller vi alla tummarna att vi hinner bala allt och att det där regnet håller sig borta så länge som möjligt imorgon eftermiddag!

Godnatt!

 

5 reaktioner till “Bättre till mods och håll tummarna!

 1. Hej!
  Vilken storlek på själva nappen på nappflaskan tror du är bäst att börja med om man vill prova att ge flaska till en halvårsbebis som bara tar bröstet?

  Gilla

  1. Hej! Vi tog flaskan som rymmer 240ml och då är det storlek M på nappen. För oss så har dey funkat bra med vår då 5 månader Hedvig. Den rinner liksom inte utan de måste suga. Ett alternativ är ju att köpa till storlek L också om bäbis vill ha mera flöde, när han/hon är ett halvår gammal tänker jag? S känns för liten i alla fall! Glöm inte att använda min kod MITTLIVSOMBONDEFRIFRAKT när du beställer! 😊 Lycka till och hoppas den lilla kan lära sig flaskan! Prova, prova och ge inte upp! 😅💕

   Gilla

 2. Ni bor verkligen fint med en underbar idyll runt omkring er det är så att man blir lite avundsjuk och vad härligt för barnen att få växa upp där. Njut av livet och kram till er alla.

  Gilla

 3. Hej!
  Blev lite nyfiken på pressen, bondunge som man är😅 Är de fusion3 ni har? Och vad tycker ni om den. Vi har 2:an just nu men funderar på en uppgradering men tänkte höra lite vad ni anser 😊 Jag själv är bara lite insatt i detta men det är min far som skaver flest timmar i den😅
  De är så roligt å följa dig och övriga bönder på sociala medier även om man själv inkluderas😜 Verklighetsbilden av livsstilen är nått som behöver synas😊

  Gilla

  1. Det är inte våran press men C kör den väldigt mycket! Och han har även kört tvåan innan. Han säger att det är en bra uppgradering! Bättre inmatning, får med sig mera plast, balen lämnar kammaren lite snabbare bla. Så bara positivt har han att säga att från fusion 2 till 3! Lycka till! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.