Byggplanen

Äntligen är det där skelettet som stått och stirrat på oss påbörjad att få på sig kläder igen!

Snickarna har slagit läger på gården och ska nu börja bygga upp den brunna lagårn.

Den där dagen i Juli som lagårn stod i lågor. Det har tagit tid att komma fram med en plan. Hur vi ska bygga, försäkring och hela konkarongen tar en massa tid. Offerter och finjusteringar. Men nu är det äntligen påbörjat som sagt!

Det kommer inte att bli mjölk nu och här. Det är ju fortfarande det som är målet men med bakslaget som kom (läs om det HÄR) så är väntan evighetslång på att komma framåt på just den fronten i nuläget.

Men oavsett hur den domen blir så skulle det inte bli mjölk i denna byggnad ändå utan här kommer det nu att byggas upp för djuren vi har nu och för kommande ungdjur. Så mjölkgrop och personalrum som brann upp kommer alltså inte att återuppbyggas utan den dagen det (förhoppningsvis!) blir mjölk så kommer det att byggas en helt ny, fristående byggnad för enbart mjölkande kor och små mjölkkalvar här bredvid, är planen.

Så ett fokus i taget nu. Det var inte ”bara” att bygga upp den här som vi tänkte skulle bli enkelt. Bara att bygga upp igen tänkte vi, så simpelt, enkelt och billigt som möjligt i princip. Men mera pengar än tänkt går hit (nu hade vi ju dålig koll på vad saker och ting kostar innan också när vi gjorde upp en summa i våra huvuden) och vi vill inte bli dumsnål heller när det ändå byggs upp och görs i ordning. Så att så himla enkelt var det ju inte, många beslut som måste tas! Utrymmen? Vatten? El? Belysning? Som värsta nybygget ändå ju när det mesta faktiskt var förstört och det måste börjas om på nytt allting.

Men taggade är vi på resultatet och ni ska självklart få hänga med här under byggets gång nu när det faktiskt dragit igång!

Nu är det kväller här. En dag på borta-gården för min del och även för C, på hans borta-gård då såklart. Men han är påväg hem nu och imorgon har vi några timmar tillsammans här på hemma-gården att försöka göra något vettigt utav.

Det känns som att en plan kan behövas såhär i förhand så inte halva tiden går åt att fundera på vad och hur vi ska göra saker och ting. Hemma-arbets-tid måste riktigt planeras in nu! Typ göra ett schema för att få ihop vardag med borta-jobb på två håll, barn, familj, massa byggbeslut och den dagliga tillsynen av en drös djur med utfodring och sånt.

Veckan är igång!

En reaktion till “Byggplanen

  1. Åh jag känner igen det så väl med vardagslogistiken. Hinna jobba, vara (glad och trevlig) förälder, hemmafix osv. Vi har ingen gård men väl ett husbygge som äter upp vår all tid, energi och nästan alla pengar också. Vi försöker också tänka på att inte vara dumsnåla och faktiskt lägga pengar på sådant som är svårt att ändra sedan och som skapar värde för oss. Tiden får utvisa om vi valde rätt saker att lägga pengar på men det känns bra just nu i alla fall.

    Jag hoppas att ni får till den lagård som ni vill ha och behöver och att ni landar i de beslut ni måste ta. Detsamma med logistikplanen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.