Veckouppdatering.

Och så har vi hamnat på en torsdagskväll igen.

Dagarna flyger verkligen nu känns det som.

Pappan jobbar mycket borta. Sover över vissa dagar för att spara in tid och bilkörning i mörkret. Vi roddar på som vanligt här hemma. Men det känns lite lättare nu ändå, än svackan förra veckan. Det har löst sig med vissa saker som gör att det lättat lite på sinnet som jag berättar mera om senare.

C hade en förmiddag här hemma härom dagen också och fick till en halmbädd till djuren. Provisoriskt så det förslår med uppställda grindar och balar för att stötta upp ordentligt. Vill INTE riskera att de bryter sig ut! Och då tar man hellre att det ser hemskt sjabbigt ut ett tag, bara det är rymningssäkert! Vi slussar över dom från skrapgång till bortre delen av ladugården som har tak.

Mys! Och såklart ska de äta av halmen också, när de har fulla foderbordet med mat… Typiskt kor!

Och igår var jag iväg på ett möte på förmiddagen. Bara att få ta på sig en blus och fina kappan gör att man känner sig så himla piffad och fräsch som egentligen är en helt normal vardagsklädsel för så himla många. Men det är så långt mellan gångerna nu man är ”civilklädd” känns det som att man känner sig lite extra fin helt enkelt.

När man åker till och från borta-jobbet och har kläderna i ett omklädningsrum i en ladugård, tar man inte direkt kappan och knytblus liksom. Och hemmavid är det ju samma sak. Jeans och en tröja eller friluftsbyxor som jag typ bor i på hemmaplan om jag inte är gravid och en mage är i vägen för knappen.

Lrf valberedningsmöte var det i alla fall och sedan raka spåret till borta-jobb och damerna i lagårn. På med kläder med koskit på och gummistövlar. Än hur lyxigt det känns med fina kläder så trivs jag så himla bra i ladugårdsutstyrseln och stövlar. Älskade kontraster.

Dagen torsdag, borta-jobb. Hämtade bara ett barn på föris på eftermiddagen. Storebror hade åkt hem till en kompis. Alltså, stora pojken. Helt själv för första gången. Bara några få timmar men ändå, stort. Jag och Hedvig körde bal till djuren och hon fick chansen att sitta och styra, när inte brorsan var med liksom. Och middag bara vi två innan vi hämtade hem storebror.

Och så har vi sett solen idag! Det är vi inte bortskämda med just nu.

Ser nu att det bjuds på regn imorgon. Såklart då en hemmadag väntar. Ett besök hos barnmorskan på förmiddagen, lite hemmajobb lär det bli innan barnen hämtas hem tidigt från förskolan. Pappan väntas komma hem också för en helg på hemmaplan. Han kommer hem med traktor och plog för hemmajobb men han är på hemmaplan i alla fall.

En liten uppdatering av veckan. Hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.