En sista helg.

Helgen som var.

C tog hem traktor och plog för att plöja till oss själva. Men det gick sådär kan man säga. Efter knappt ett halvt hektar går en rem på traktorn sönder. Jahapp, det var den plöjningshelgen! Så jag fick hämta upp man och barn vid traktorn efter min morgonlagård på borta-gården.

Jobbhelg för mig alltså. Men en väldigt speciell sådan. Nämligen min sista.

Jag har sökt något som heter graviditetspenning. Har men ett fysiskt krävande jobb eller ett riskfyllt jobb så kan man söka detta från två månader innan beräknad födsel. Det är som föräldrapenning fast innan bebisen har kommit. Och att jobba med mjölkproduktion är ju både fysiskt och riskfullt. Så med mage och foglossning kommer jag snart att säga tack och hej från mig och gå hem för att baka bäbis. Men än är det två veckor kvar och det var just sista helgen jag hade nu.

Och detta har också inneburit en helhelg med pappan på hemmaplan. Det var längesedan faktiskt. Att han är hemma båda dagarna. Och när det inte blev någon plöjning till vår allas besvikelse, ni kan ju gissa om den där lille pojken var taggad på en massa arbetstimmar i traktorn med pappan på hemmaplan liksom. Men istället hjälptes vi åt att utfodra djuren ena dagen. Och att få ta en tupplur mitt i dagen mellan ladugårdspassen och C sköter skrapning i ladugård, bal till hygget och gjort i ordning lite provisoriskt vatten till djuren i den ofärdiga ladugården. Kändes så himla lyxig.

Så himla skönt att slippa tänka på allt det där för en stund.

Igår hade jag ledig dag och vi gjorde en helt underbar utflykt tillsammans med mormorn som hade tagit en semesterdag. Men det visar jag mer av en annan dag. Men helt ljuvliga timmar på ett otroligt härligt ställe!

Idag var det jobb som gällde men natten har gett oss en liten kokhet feberunge. Så det blir hemma med barn idag. Väntar på besked från pappan och om de fått reservdelar till traktorn så kommer han hem och lagar den idag så plöjning kan fortsätta här. Och ha barn så jag kan ta eftermiddagen på Borta-gården.

Så en pusslig vecka står framför oss, lite mer än vanligt då när en vab ska slängas in också. Men det brukar lösa sig i slutändan.

Så godmorgon tisdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.