Mellandagar i låg växel.

Vi har haft ett gäng mellandagar. Mest skrotat runt inne. Pontus fick några dagars feber så vi har haft en ganska låg energinivå.

Men nån sväng ut har vi gjort. Fick hjälp av svärmor att kasta in mera ved.

Alla hjälpredor med såklart!

Och kika till djuren såklart. Vi gör inte många knop i lagårn nu alls. Höggravid med ilande bäcken (och ett försök att hålla bebis inne till efter årskiftet) så har C fått lägga in en till växel på hemmaplan. Planera in hemma-sysslorna tillsammans med borta-jobbet. Så han får komma hem och ströa och utfodra när det behövs.

En kväll lämnade jag man och barn hemma och åkte på årets julkonsert i Nordingrå Kyrka. Tillsammans med mor, far och gammelmormor för en stunds musik. Härligt att sitta i kyrkbänken och lyssna men det kryper mer och mer i mig, det här fioluppehållet jag har… Det som liksom är en del av mig. Att sitta där fram med en fiol under hakan är något jag saknar mer och mer.

En sväng till en bonde-kollega på ”måndagsfika” som nu blivit en en grej för oss. Så mysigt! Och självklart passar vi på att ta med några liter av det vita guldet när vi åker hem. Nu när jag inte nästan dagligen är på min Borta-gård så är det bara köpesmjölk i kylskåpet. Och tänk, jag vänjer mig icke. Sjukt för det första hur mycket tomma mjölkförpackningar det blir! Tycker man inte gör annat än att skölja ur och vika ihop tompaket. Och för det andra smaken. 3% känns lite blaskig och det blir ju en lite annorlunda smak än när den kommer direkt från tanken i lagårn.

Iskall och skummig, bara några timmar sedan mjölkning – Oslagbart!

Och vips så var det Nyårsafton. Efter några nätter då bäbis lurat oss lite med falsk alarm så kanske vi snart kan pusta ut även för denna anhalt. Det är ju och har varit lite spännande då denna dag i veckor och dagar räknat kom Pontus ut till oss.

Så vi ska fira in nya året förhoppningsvis hemma (och inte på BB) och inleda det nya året i väntans tider!

Hoppas ni får en ett Gott Slut och ett Gott Nytt År!

2 reaktioner till “Mellandagar i låg växel.

  1. Vår dotter höll sig ” inne” till kl 06.52 på nyårsdagens morgon.. men gav sig till känna redan vid tolvslaget… hoppas att det blir samma för Dig🤰
    Önskar er Ett Gott Nytt År 🥂🎉

    Gilla

    1. Å så spännande det måste ha varit där också ☺️ Här klarade vi tolvslaget också så nu är det fritt fram! 🙌😍 Tack detsamma! ✨

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.