Juledagar.

Och så blev det jul.

Barn med förväntan och längtan, tindrande ögon och glädjetjut.

Vilken grej att få se sina barn såhär. Det är nu minnen skapas, juleminnen.

”Mamma, jag tyckte om att vi var allihopa igår” säger pojken idag. Bara sådär, slänger den snart femårige ur sig. Det är ju så man nästan blir tårögd. Både mormor och morfar, farmor och farfar, gammelmormor och Fanny och Mikael (som sedan tyvärr åkte norrut, men halva dagen fick vi med dom i alla fall) var vi som firade julafton hos mina föräldrar.

Så mysigt vi hade.

Juldag, sovmorgon och småsega, precis som det ska vara. Men pappan och pojken och även farfar var ut en sväng. Ni förstår han fick sig nya arbetskläder som självklart måste provas tillsammans med pappa som premiärade att köra in traktorerna i verkstaden. Hör ni!? Vi har en verkstad! Inomhus! Med lyse! Isolerad! Ja herregud, vilken grej. Det skruvades lite för att försöka hitta problemet med k-axeln som inte fungerar. Kom kanske, eventuellt fram till ett potentiellt fel…

Och nu i eftermiddag och kväll har vi varit hos svärföräldrarna i deras nyinköpta hus (från i somras) och ätit mat.

Mysiga dagar och vi pustar ut en gång för att bäbis fortfarande ligger i magen. Första gången efter att C kommit hem från Belgien och nu att julafton är över. Nu är det bara en hållplats kvar om man får önska, att vi ska klara årskiftet också. Det kan ju fortfarande vara ett par veckor bort, såklart, men där inne ligger nu en färdigbakad bäbis så spänningen är olidlig…!

Nu väntar två dagars borta-jobb för pappa C igen. Men jag ska, om allt går enligt plan, slippa göra lagårn helt och hållet nu. Han kommer hem på fredag mellan hans utfodringar på Borta-gården för att ströa och det som behövs för att jag ska slippa (göra allt för att den i magen inte får för sig att komma ut).

Så lite så har vi haft det de här dagarna. Jag hoppas att ni fått en jul som varit fin ni också och jag er en fortsatt fin julhelg. En extra julkram till alla er med produktionsdjur! Där de där arbetstimmarna hos djuren krävs varje dag oavsett högtid eller inte.

God Jul och God fortsättning på er alla som kikar in här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.