Lugnt i kylan och kommande storm – igen.

Kylan ställer till mycket problem, det är sen gammalt. Men just dessa dagar har det gått förvånansvärt bra. Så ska man ju egentligen inte säga men så har det varit i alla fall. Det finns väl flera orsaker till det såklart. Som vattnet i lagårn till exempel. Förut hade vi ett cirkulationssystem och det funkar bra, så länge strömmen är på… Går strömmen är alla ledningar i hela lagårn frusna på 20sek. Senaste åren har det även varit nått fel någonstans också så titt som tätt gick jordfelsbrytaren…kul! Men nu efter brand och återuppbyggnad så är allt omgjort och numera en väl isolerad vattenledning med en värmekabel i också! Kopparna är eluppvärmda och det har funkat toppen hittills. Och så den där enorma lyxen att ha ett garage med värme (!!) där man parkerar traktorn och då kan starta upp bara sådär, trots -20 ute. Galet jag vet!

Lillstumpan sover ute i alla väder. Det är bara att packa in lite mer!

De stora barnen var på förskolan i början av veckan och det var jubel att få träffa kompisar. Efter mer en än månad hemma var snart 6 åringen (!?) i stort behov av kompislek!

Men igår och idag hemmadagar. Tanken var lek på föris idag men här har snöstorm nummer två för i år dragit igång och en klass 2 varning är utfärdat. Så vi ger oss inte ut i bil i onödan.

Vi har tagot en lång morgon i pyjamas och massa kaffekoppar. En bröddeg är på jäsning och efter utbak så ska vi mundera oss och gå ut. Lagårn måste ses till och jag gissar på att det även behöver ströas då det blåser från havet och rakt in på den öppna långsidan på lagårn…

En reaktion till “Lugnt i kylan och kommande storm – igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.