Rätt fokus

En och en halv vecka har gått sedan C var hemma. Han och kollegorna har haft symtom så han har hållit sig i den bubblan. Ett nytt test ska göras imorgon efter ett negativt i gruppen för att vara på den säkra sidan innan han kommer hem till oss. Vi håller tummarna hårt att det visar negativt…!

Jag menar, ni ser ju vilken proffshjälp jag har!

Så vi styr rodret här hemma. Jonglerar borta-jobb, hemma-jobb, barn och hus och det går faktiskt som hejsan. Jag tror att jag börjar bli bättre på att inte stressa upp mig över saker, prioritera och inte ha för mycket saker på agendan som man bara blir besviken på om man inte hinner. Nu är det fokus på det primära då det som sagt är en del att rodda i som det är.

…både när det gäller matlagning och..
…disken!

Istället är inga frön stoppade i nån jord, som kanske skulle vara hög tid att göra nu. På hönsgården är en av fyra sidor nästan fixad, veden är inte påbörjad och lite annat smått att vilja ta tag i.

Ja man försöker vara uppfinningsrik när stolpar och nät ska riktas och sträckas.

Men istället mår djuren fint, det trillar in kalvar på löpande band, barnen mår bra och ägg är stoppad i kläckaren och jag känner mig inte överstressad. Det är ju inte fy skam kan man ju tänka ändå! Sen är det lite annat som snurrar i huvudet också men det tar vi här framöver.

Så rätt fokus, kanske har jag börjat anamma det nu? I alla fall bättre och det är ju positivt!

Vi har pusslat ihop en helg då jag egentligen har jobbhelg på borta-gården. Mornarna har inte gått att få till när jag är själv med barnen men eftermiddagarna har mor-och farföräldrar ställt upp ett par timmar så jag kan susa iväg och göra lagårn. Imorgon är en ledig dag från borta-jobb och barnen ska en sväng på förskolan. Det blir då lite hemmajobb i vår lagård, med strö och skrapning och så men ska även en springtur prioriteras. De tillfällena är inte lätt att få till just nu men ack så viktiga för att jag ska få energi!

En ny vecka står framför oss och svar väntas, inte minst covid-svar utan även på andra plan. Så vi vill både ha negativa och positiva besked!

Vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.