Kristihimmel

På en dag blev det vår och sommar i ett. Det blev grönt och både bara armar och bara ben slogs ihop och kunde invigas på samma dag!

Mina tre arbetsdagar på borta-gården är gjorde för denna vecka. Lagårn här hemma gjordes på förmiddagen och det behövdes både ströas och fodras. En sån där gång då det var dags för påfyllning av mat till nästan alla grupper och 10 balar ställdes ut på foderborden.

Halmen är slut också så nu ströas det med några vetebalar som vi gjorde i höstas med kärna och allt som inte är ritktigt torra eller med ströhö eller matbalar. Det är segare strån i dom balarna så det tjorvar ihop sig i strömaskinen vilket är en aning drygt… ut med kniv för att skära bort kring det som packar sig så det till sist inte ens orkar snurra.

Men en hage ”hygget” på andra sidan vägen är iordninggjort så till helgen ska ett gäng få komma ut! Det finns inte mat på långa vägar att försörja dom på bete än men de får en foderhäck från början. Det är torrt i backen och det ger mycket mindre jobb inne i lagårn och det går mindre strö, så nu vill vi få ut dom!

Efter att lagårn var klar så susade vi till fotbollsträning. En uppstart och första gången att känna på fotbollsspelet, det blir det nog fortsättning på.

Sedan kalas uppe i byn där vi hängde hela eftermiddagen ute i solen. Så härligt hela alltet! Sommardagskänningar och att vi kan dra ihop ett så härligt barngäng i vår lilla by nu! En barndomsdröm om att kunna till kompisar har besannas till mina barn. Fast jo, en kompis kunde jag faktiskt gå till. Ylva, hon bodde två kilometer bort med en monsterbacke innan man var framme, men det gick ju i alla fall!

Vi har grejat ute i eftermiddag och nu sover alla barn gott efter en innehållsrik, härlig dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.