Vårbruk!

I betalt samarbete med Sagro.se

Och så var vårbruket igång!

Gödningen är först ut. Det kör vi ut på vallen för att ge gräset en extra skjuts i näring, främst kväve. När man skördar och för bort grödan (som man behöver göra för att kunna ge korna mat hela vintern) så måste man ersätta detta näringsbortfall. En skörd kan föra bort 140-160kg kväve/ha. Största delen näring återförs i form av stallgödsel, som innehåller allt jorden behöver men med tanke på att det tas flera skördar så är det viktigt att hinna förse marken med näring så den inte över tid utarmas och så även ger en bra skörd. Mindre skörd betyder att det behövs mera areal vilket medför högre kostnader på många plan. Mera traktorkörning tex av både arbetstimmar och diesel.

Vi har haft uppehåll i några år med mineralgödseln men nu är det dags att ge lite skjuts i åkrarna igen! Man kan snabbare kan komma ut på åkrarna med en gödningsspridare mot en tung dyngtunna nu på vårkanten också! Sedan efter första skörden så kör vi ut gödsel från kossorna och även på det som plöjts körs det gödsel på.

Är ni rustade för vad ni behöver vårbruk och skörd? Finns slitdelar och reservdelar hemma? Sånt som kan vara bra att ha hemma, sedan händer ju ofta saker som man inte kan planera också, såklart! Men mitt tips är att kika in på Sagro.se som har det mesta! Nu har de också kampanjpris på en K-axel om det är något som behöver fräschas upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.