Uppdatering bygge.

Dagar på band hemma på gården. Mellan grundjobb, måltider, barn och sängen. Typ.

Det har gjorts det sista med vår ”grävar-charlie” för ett tag (ja det är lite stökigt ibland med två Charlies på bygget!).

Fyllt ut allt som ska fyllas ut. Foderbord och för kantbalkar.

Det har paddats och paddats. Mäta med laser och raka grus.

Mycket hjälpredor har vi runt oss också. Men det är guld värt när de större kan gå och leka en stund uppe byn. När det inte är så mycket kul som händer här då mamma och pappa bara krattar grus på grunden timme efter timme liksom…!

Den här bruttan finner sig i det mesta och är rätt nöjd där hos sitter med lite utsikt. Antingen på oss eller här som idag, rengöring av foderbord och utfodring. Hon kikar på traktorn eller läser bok.

Och idag kom även ramarna för roboten på plats! Vi sätter dit två, då dessa gjuts fast i golvet. Den andra är för framtiden, om/när man vill sätta in en till så ska det vara förberett för det.

En uppdateringsbild uppifrån! Skrapgångarna är det som är gjutet. På vänstra sidan är armering lagd för foderbordet. Det ovala i mitten blir liggbås och på högra kanten. Och grusytan närmast hit blir kalvningsboxar, seminarium/kontor och tankrummet.

Det tar sig!

Jag har kommit på att jobba med grus och grund på det här sättet kan vara det tråkigaste jobb jag har provat på! Såklart så är målbilden så himla värt allt detta men galet tråkigt i stunden! Tur att det är en engångsgrej (för ett par år i alla fall!) och inte ett helttidsjobb…! Det är ju fint att vi alla är olika och att det är dom som gillar såna här typer av jobb! Jag vill helst ha det klart och sköta korna där inne sen.

Men en sak i taget och lite småfix har vi att greja med, lite nivåer och så innan nästa gjutning går av stapeln.

Imorgon ska vi dock lämna gården, allihopa. En liten semesterdag. Det blir fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.