Den intensiva veckan nu till ända.

Och där blev det söndagkväll!

Jag var lite nervös inför denna vecka faktiskt, just då timingen nya kor med många dagars borta-jobb för min del som varit inbokat sedan länge, på något vis skulle pysslas ihop 😅

Men alltså, det har ju gått bra! Eftermiddagspassen hsr funkat bäst. Då kan C gå ut på morgonen och putta in de kor som inte gått under natten och jag inne med barnen innan skjuts på förskolan. Jobbat med andra kor under dagen och kommit hem till middagen som Farmor Sonja fixat hela veckan! 🥺 Alltså helt otroligt värdefullt! C har haft fullt upp på dagarna här hemma med så att inte behöva tänka och planera mat men ändå få riktig, vällagad mat har varot guld!

Och dirket efter maten så har farmor nattat för det mesta och vi båda har gått ut för kvällspasset i lagårn.

926 går till roboten själv, men vill gärna stå och prata lite när man puttar in kompisar som inte riktigt fattat grejen än.

En morgon gjordes en ströblandning och vi ströade båsen innan jag jag åkte på jobbet.

Tömmer dirket i strösopan från mixern där vi blandat halm, kalk och vatten.

Och den där torsdagen var ju röd, alltså körde vi helgvarianten på Borta-gården så bara ladugårdspassen görs. Det var min eftermiddag så under hela dagen då var jag hemma. SOL var det, och kallt såklart, men så trevligt det blir med ljuset! Både i lagårn och att njuta solljus.

Några dagar där skänk temperaturen rätt rejält också! Det märks när man öppnar portarna i lagårn då kan jag säga! När vi kör in foder springer man snabbt och stänger efter sig 😅

En kväll då C la barn och jag tog kvällspasset. Foderblandning görs nu en gång om dagen. En första skörd, andra skörd, grönfoderbal, krossat (eget!) spannmål, proteinkoncentrat och mineraler blandas i mixern och blir till ett finblandat material som körs ut på foderbordet.

Helgen var min också på Borta-gården så både mornar och eftermiddagar har jag åkt iväg men haft några timmar hemma över dagen. Då vi är ute och grejar. Men vi försöker faktiskt få till en liten micro-vila där mitt på dagen. Det där med power-naps är inte så dumt ändå alltså. Slumra en liten stund. Det är jobbigt att vakna från en sån, man har lust att sova ett dygn känns det som! 😂 men så himla värt för man känner att det faktiskt laddar batterierna.

Nu slumrar barnen. Jag har nattat, C tar kvällspasset i lagårn som förhoppningsvis inte skulle ta så lång tid. Sen tänkte vi ta soffläge en stund. Får se hur länge man orkar hålla sig vaken efter denna intensiva vecka. Men bara känslan av lite lugn i soffan, knapra på något gott och sen om man somnar där eller uppe i sängen, det kvittar ju!

Hörs snart igen!

En reaktion till “Den intensiva veckan nu till ända.

  1. Oj vad ni jobbar och sliter! Fantastiskt duktiga ni är 👏👏👏
    Trevlig läsning dom vanligt.
    Mvh Hasse & Annika

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.