Matvalet.

Konsumenten har ett stort ansvar. Där valet av maten man lägger på tallriken reflekterar vilket samhälle vi vill ha. Detta är otroligt individuellt. Och alla har rätt till sitt val. Men man ska tänka på vad just valet man gör ger i längden.

Matpriserna kommer att höjas. Det är ett faktum och en självklarhet. Likaväl som att transporterna blir dyrare, Ikeas möbler blir dyrare för att kostnaderna ökar. Det ger en eftertänksamhet i inköp. Så kommer det även bli på mat. Vi kan avstå från att köpa det senaste inredningstrenderna, den nya förbättrade ansiktskrämen och ännu ett till par byxor. Men MAT kan vi inte avstå från. Ingen av oss. Och valet av vilken mat vi lägger på tallriken kommer att påverka hur vårt Sverige ser ut i framtiden och vad vi då KAN lägga på tallriken.

Väljer vi det billigaste utländska alternativet idag kan vi inte förvänta oss att det finns det svenska alternativet imorgon. För utan efterfrågan försvinner även utbudet. Djuren försvinner, beten försvinner, jordbruksmarken försvinner. Alltså försvinner vår matproduktion, den biologiska mångfalden blir lidande och all kolinlagring som den växande jordbruksmarken står för försvinner. Många minus ur klimatsynpunkt, fina råvaror och jordbrukets kunskap.

Jag väljer svensk mat för ett livskraftigt Sverige och bra mat till min kropp.

En reaktion till “Matvalet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.