Ny startmotor.

Det blev en vecka till i karantän. Pontos trillade dit med covid också! Just när vi trodde att barnen klarar sig! Men bara en dag, med lite feber och sedan som bortblåst.

Hjullastaren började krångla lite förra veckan till att helt plötsligt inte alls gå igång. Den som går här på gården prick varje dag. Den blandar vi foder med och skrapar och gör ungdjursladugården varje dag.

En ny startmotor beställdes och grannen ställde upp som räddare i nöden med utlåning av sin lilla jordbrukare. Så vi har kunnat gjort det absolut nödvändigaste. Typ gett djuren mat och gjort några försök till att skrapa gångar. Men det är en aning för stor, osmidigt och fel typ av skopa så det går inte jättebra, men som sagt det har gått och det har hållit oss flytande!

Såklart hann de inte komma innan helgen så den var efterlängtad i tisdags när den anlände! C bytte den lite fort och sedan gick dagen åt att göra allt ordenligt!

Skrapa rent alla gångar, ströa upp till småkvigorna och utfodra och göra en ströblandning till liggbåsen i nya ladugården.

Kvigor som väntar på kraftfoder 😆
Och vem säger att man inte kan vara i lagårn med paljettklänning!?💃

Så vi somande gott den kvällen 🙏

En ny kalv har vi fått också! Ännu en kviga hsr kalvat och det blev en tjur denna gång.

Sparade lite råmjölk så vi har ett akutlager i frysen. Råmjölkamätaren är beställd så vi kan mäta och frysa in råmjölk som håller ett bra värde men just nu är allt bättre än inget!

Nu är det dags att gå och lägga sig! Hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.