Uppdatering från en dålig dagbok.

Vad bra det går att uppdatera här… måste få in rutin på det!

Men det är väl också så att dagarna går i ett så det där att ta sig tid till just bloggen har inte riktigt hittat sin plats än. Telefonen bär man ju med sig hela dagarna och då är det lätt att bara ta upp för att filma lite i stunden till Instagram och ta en bild för lite direktuppdatering. Men jag jobbar på att försöka få till det här mer som en liten dagbok.

Nåväl!

Som sagt dagarna rullar på och de fylls med råge av diverse sysslor. Borta-jobb varvas med hemmajobb och familjeliv. Det flyter ju ihop lite och det gillar jag ju. När familjen är tillsammans så spelar det inte så stor roll att vi jobbar samtidigt. Vi gör då något som vi alla tycker om, tillsammans. Sen är det klart att vissa stunder kan det bli lite körigt men överlag är det fantastiskt att ha det här livet med vår familj.

Kalvar har fått mjölk och Vera roar sig med spade i hink 😆

Så vad har hänt på sistone då? Förutom det vardagliga.

Firar trapp med glass!

Snön har snart försvunnit och C har byggt en trappa nerför slänten mot lagårn! Så nu kan man ta sig ner och upp på ett mer kontrollerat sätt att slänga sig iväg i full fart, allt eller inget utför det branta ner mot ladugården!

Han har även byggt en kalvtaxi! Visst kan det vara kul att låta kidsen flytta kalvar ibland men vi behövde ett mer praktiskt sätt att flytta småkalvar som bara är ett par dagar gammal från nya lagårn till den andra och resten av kalvgänget. Så detta blev en smart lösning! En liten bur att bära med pallgafflarna.

Och tyvärr har vi fått ta bort en ko. Hon blev akut sjuk. Tog hem veterinär och vi gjorde vad vi kunde men hon svarade inte alls på behandlingen hon fick och ganska snabbt avgjorde vi att det var bäst att låta henne vandra vidare. Snabbt förlopp och vi misstänker vasst eller något allvarligt med mage/tarm. Gick inte rikgit att ställa diagnos. Så himla tråkigt när de blir såhär sjuka och än mer frusterande när man heller inte får ett svar på vad den egentliga orsaken var!

Men till något roligare så har en av våra gamla mjölkkor kalvat in!! 539 är en av tre som är kvar sedan tiden vi hade mjölkproduktionen. 530 väntar vi också på kalv och så våran Lovis då! Men hon går som maskot… Mer om det en annan gång!

Men 539 har alltså kalvat. Hon mjölkade som förstakalvare i mjölkgropen, fick hänga med i omställningen till dikorna och fick då två kalvar med köttdjuren. De tog hårt på mjölkkorna att gå med en kalv som diar hela sommaren så vi bestämde att inte betäcka dom något mer men de fick ändå vara kvar som lugna, tama damer bland köttisarna. Det har varit perfekt att ha på betet med ett gäng småyra kvigor tex. Kommer när man ropar vilket gör att resten hänger med 👌

Förra sommaren gick de med Brunte limousine-tjuren och blev dräkiga för visst har det varit lite häftigt att de igen kan få bli mjölkkor? Testa måste vi ju!

Så nu har hon kalvat, och väl i roboten rörde hon inte en fot! Herregud så häftigt känsla ändå. Från grop till diko till robotko och snart åtta år ❤️ Att det gick!

Nu är barnen lagda för kvällen och vi ska gå ut båda två och påta på lite inför morgondagen.

Då är det stallvisning här som Lely och Fjössystem anordnar. Man får kika på vår nybygda ladugård för de som går i byggtankar eller annan inomgårdsinvestering. Så är du i branchen är du välkommen imorgon mellan 11-14!

Hej så länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.