Så blev det! Hönshuset!

Jamen hur blev det nu då? Hönshuset?!

Åå, det blev ju faktiskt toppenbra! HÄR är inlägget hur det såg ut mitt i det bråda fixet då färdiga höns väntade i grannbyn!

Den knalliga gröna som blivit över från ett färgprov som blev lite galet grön, passade ju ypperligt till ett färggrant värprede! Det blev ju en fin liten färgklick.

Mat och vattenbehållare hade jag ju sedan innan men ny värmelampa fick komma in. De finns ju dom med vitt sken. Då detta kommer vara enda värmekällan i huset i vinter och kommer måsta lysa ganska ofta, så bättre för hönsen då med ett normalt ljus än det där röda tänker jag. Får såklart hålla lite koll så att det räcker om kallgraderna kryper superlångt ner så kanske något tillskott behövs men vi får se hur länge det klarar sig!

Dagen D kom och jag åkte till kära Ingela och hämtade hem gänget. Speciell känsla att ha massa lådor fulla bilen med höns!

17 höns och en tupp bor nu här på gården! En fantastisk blandning av både favoriten Faveroll, CL, Lohman, SB och några Maraner. Spännande med maranerna ju! Aldrig haft men velat ha. De lägger mörkt bruna ägg, det ser nästan ut som chokladägg.

De verkar godkänna det knalliga gröna!
Första kvällen brakade dock en pinne! Huset är 2,5 meter på kortsidan så rätt långa pinnar fick vi leta reda på i skogen. Missbedömde nog vikten bara så den gav vika men en skruv löste snabbt problemet!

Just nu har de flesta uppehåll. Denna mörka tid på året och många ruggar och ser riktigt risiga ut men det är som det ska vara!

Vi nästan tävlar jag och barnen varje gång vi går ut om vem som ska hinna först och se om någon lagt ett ägg. Ett eller två per dygn ger dom oss just nu. Kanske lite omställning för dom med flytten och fler som tagit paus.

Några har redan fått namn och barnen hittade snabbt favoriter.

Stina.

Och så tuppen, stilige Gösta! En cream crested legbar (CL).

Jojo, härom dagen gjorde vi lite extra fint också hos dom! Pontus fixade spik…
Och Hedvig hängde upp tavlor!

Så himla härligt med ett, rätt stort, gäng höns på gården igen! Längtar tills vi får lite mera ägg och alla färger de kommer i!

2 reaktioner till “Så blev det! Hönshuset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.