Viktigt att få klart i tid

Hej på er! Har precis svalt middagen. Det blev sent idag, men nu sitter vi i äntligen i soffan smiley 

Till att börja med, usch och fy vad jag har frusit idag! Tror att min kropp inte vet hur man reglerar värme -4 liksom, det kommer att bli bra mycket värre! Så jag har invigt säsongens första frusna tår och fingrar…

Som ni vet krånglade det lite med utfodringen igår. Mattan på elevatorn (bandet som skjutsar gräset från mixervagen ut på foderbordet) har gått sönder lite så den kilar fast sig, ett h-vete att få lös den! Men vi har ju beställt en ny, en längre. Nu när vi gjort om utfodringen och kör längs med foderbordet var den befintilga lite kort så taket har fått små skador kan man säga… eftersom att man måste ligga så nära.

Så det har vi grejat med idag. Tog ju natuurligvis längre tid än planerat, "det är väl bara att byta ut den" 8 bultar bara, ha -ha jättekul. Fick börja med att skruva isär för att det inte passade. Finlir för att få det att passa. Lagom lätt när den står på en pall på pallgafflar på traktorn för att den är så tung och försöka justera milimeter. Det behövdes en koppling till en hydralslang så jag drog iväg till Hydraltjänst, de hade hunnit stänga men de var snälla nog att komma dit och hjälpa till, tack för det! smiley C fortsatte och jag började i lagårn. Han var ändå inte klar när jag var klar. Men till slut! Vi hjälptes åt att utfodra och hej vad bra det gick! laugh Så himla roligt när man gör förändringar och det blir så bra! Att det blir förbättringar! Puss till C som hade tålamod att fixa det mesta idag, när jag på slutet satte mig i traktorn för att jag höll på att frysa ihjäl. Och en frusen hungrig P kan jag tala om är ingen lek… wink

Det är ju lite extra kritiskt och stressande när man håller på med utfodringsutrustningen. Kossorna ska ju ha mat så det bara måste bli klart och fungera i tid!

Hade tänkt mig ett gympass efter lagårn ikväll men det är uteslutet. Lite soffmys nu istället innan det blir tidigt i säng, mjölkning imorgonbitti! Trevlig kväll på er! smiley

Planerande för att få bort den nuvarande

Och X antal  timmar senare i mörka kvällen sitter den nya på plats! laugh

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.