Mini har blivit mamma!

Ja igår började jag dagen med en promenad med lite spring i backar. Det känns som att man är ute tidigt på morgonen även fast tiden är förmiddag. Solen är sen och låg.

Lilla P sov vidare i vagnen och jag gick ner i lagårn med lite frusen råmjölk. MINI HAR KALVAT! C hade kommit ner till lagårn imorse och hittat en liten kalv i ett bås, vem tusan har kavlat?? Ingen på gång förrän om drygt en och en halv vecka. Syntes inget heller på nån! Men till slut insåg vi att det var kvigan Mini. En och en halv vecka till hennes kalvningsdatum. Hon lever fortafarande upp till sitt namn, minsta kossan i lagårn nu och kalven brås på mamma, miniliten och supersöt! Jag tog in och mjölkade henne där mitt i dagen. PANG sa det när jag nuddade juvret. Våra kvigor sparkar sällan utan står som ljus från första mjölkning. Men nu small det rejält! Tur att man är förberedd på att det kan hända och hann dra undan armen. Så dubbelsprakbågen på henne så kan hon inte sparka och hon kunde mjölkas.

+

Lilla P vaknade och det blev en sen lunch. Vi gick ut igen och så gjorde jag höst/vinter på altanen. Det vill säga plocka bort allt. In med stolar och grejer, tömma och ställa bort blomlådor. Pappan tog bort och slipade kniven med rondellen till gräsklipparen och så körde jag en liten stund innan det var lagårdstid igen (gräklipparen blev något bättre, men långt ifrån bra…).

Efter lagårn åkte vi till Lilla Ps mormor och morfar och fick mat.

Nu har jag varit ute till morgonen och mjölkat. En ko trampade utanför inåt gropen och tryckte sönder vaakumledningar så det blev kaos en liten stund. Fick försöka baxa tillbaka de snedtryckta järnrören och få tätt i skarvar att det inte pyser. Många suckar där ett tag och lite mumlande , dumma kor innan jag fick det i ordning igen. Alla kor som höll på att mjölkas hade gått ut när vakuumet försvann i grindarna så dom fick jag gå och sortera ut så de kunde komma in igen och mjölkas klart.

Kedjan hade gått av på utgödslingen också så den fick jag dra ut och skarva ihop. Men nu har jag kommit in, ätit gröt och sitter här i soffan till Nyhetsmorgon med en kaffekopp och invirad i filten. Vedspisen sprakar inne i köket i det lite kyliga huset som har fått slut på pellets.

Godmorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.