1-0

Godmorgon!
Har så mycket att skriva om och igår hann jag inte skrvia av mig något av det.

Men vi börjar väl med Debatten. C var supernervös men gjorde himla bra ifrån sig tycker jag! Själv säger han att han inte är så nöjd och att han långt ifrån fick sagt det ville säga. Men det han ändå sa var bra! Han och Stefan ägde ju ut den där veganen och de andra gubbarna. 1-0 till bönderna, helt klart!

Den natten drömde jag både om djurrättsaktivister och att drängen inte kom på morgonen. Så jag låg vaken där på morgonkvisten tills jag hörde att han kom. Och det gjorde han ju.

Och nu är vi på gårdagen. Vi vaknade Lilla P och jag och hade de vanliga morgonsyslorna för oss. När han sov förmiddag gick jag ut och grejade lite. Skottade in foder på foderfordet och så. Sen var det dags att åka och hämta pappan på flyget.

Vi svängde förbi på X-maskiner för att bli visade på en nu tjänst. Att via internet vara uppkopplad i datorn och på så sätt få massa information. Och dessa uppgifter har även X-maskiner så får man tex felkoder så kan de gå in och titta och på så sätt slippa åka ut till oss. Herregud vilken teknik. Servicegubbarna har idag inte en skitnyckel utan en dator…nästan i alla fall. Lilla P fick låna mikron av traktorgubbarna så han kunde äta lunch.

När vi kom hem på eftermiddagen möttes vi av ett gäng kvigor på gården. De vi stängde in igår…Mitt fel! hade inte stängt ena porten helt. Men den är inte där de är utan de hade rivit en skiva och kommit på fel ställe och sen gått ut genom den lilla glipan. När vi fått in dom igen ser vi till vår skräck att wiren till skraporna INTE går genom brythjulet! Den har lossnat och ligger och skaver direkt mot järnbalken och har också nött ett typ 40 cm långt spår i balken! Att den inte gått av redan är ju ett under!

Det var tänkt att C skulle mjölka men nu måste ju han få ordning på utgödslingen och så fixa en grind inne hos kvigorna. Så vi ringde Lilla Ps mormor och morfar och skjutsade dit han på stört så jag kunde mjölka.

Tänk vilken himla tur att vi har dom så pass nära. För såna här gånger dyker upp lite hela tiden och det blir lite problem nu när vi har Lilla P. Just den här ålder är nog bökigast att ha han med. När han var mindre kunde han sitta i vagnen, men nu vill han ju helst inte sitta där still på samma fläck i en och en halv timme. Och när han blir större kan han ju vara med lite mera aktivt. Men nu är vi liksom i ett mellanläge. Så nu får vi lösa det på andra sätt.

Nä nu måste jag sluta här. Tänkte skriva om mer men jag får ta det senare. Jag har kommit in från morgonmjölkningen och ätit min gröttallrik och snart ska jag och Lilla P göra oss redo för att åka på promenaddate med Anna och Axel! Längsedan vi sågs så detta är efterlängtat.

Kram på er så länge!

2 reaktioner till “1-0

  1. Hur man kan siitta i tv och prata om miljö med lila? hår och den andra muppen som bara var istan, ska inte uttala sig om landsbugden! Charlie och den andre bonden skötte sig bra, synd att dom inte fick komma mer tilltals!

    Gilla

  2. Bönderna skötte sig utmärkt! Förstår om C var missnöjd med att inte ha fått allt sagt, tyvärr får nog folk bara säga hälften av vad dom hade velat eftersom det är så snabba kast hit och dit i programmet ..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.