Midsommarhelg med lite av varje.

Hej i sena kvällen. Sista kvällen denna midsommarhelg.

Igår var det stängsling som gällde. Ny tråd runt en fålla de inte har betat på än. Stolpar att laga och slå ner och så. Jag hann en bra bit medan Lilla P sov men hade lite kvar så han fick hänka på mammas en stund. Det var väldigt varmt, sådär kvavt som att det är åska i luften. Svettig blev jag så det rann av mig när jag gick där på det backiga betet med en massa kilo unge på ryggen och drog tråd.

Tråden tog självklart slut så jag blev inte riktigt klar ändå. Hem igen och lämnade Lilla P med pappan och sedan svischade jag iväg till en massa kossor och mjölkning. Svetten hann aldrig torka utan det gick i ett. Hungern bet i i magen när jag var klar. Ingen mat alls hemma och ingen som hade hunnit på någon affär under dagen så jag tog med mig hämtmat påvägen hem. Det händer inte ofta som jag äter sån mat! C däremot skulle kunna leva på pizza om han fick… Men en pizzamacka fick det bli. En ny favorit! Ett sprött bröd proppad med kall sallad.

Efter att snabbt ha kastat i sig maten så blev det ännu merakvällsjobb. Lilla P fick somna i vagnen och så började mamma och pappa flytta och sortera djur (som blandat sig skapligt efter midsommarnatten). Det gick sådär kan man säga. Ett tag kändes det som lite kaos. Djur överallt, fick med några av ena gänget men så var det en kalv som inte kom med, som blir omöjlig att flytta själv. Så tillbaka med mamman, som nu blev på fel ställe men kalven måste ju få mat. Ja ni hör ju vilket strul och då var det bara en del. Lilla P vaknade till runt sin vanliga ”vaknatid” på kvällen så då sprangs det även runt med barnvagnen fram och tillbaka.

Till slut gav vi upp för kvällen/natten. Med djuren på någorlunda rätt ställe. Den duschen efter det var gudomlig kan jag lova!

Och idag vaknade vi till ännu en varm dag. När Lilla P sov middag i vagnen så stövlade jag och pappan iväg för att fixa det sista stängslet. Vadade ut i vattnet med tråden och häpnade över hur varmt det var! När hände det?!

Sedan blev vi klara. Medspettet över axlarna gick vi hemåt, kollade att det var ström på tråden och stängde in gänget på den nya fållan.

Sista stolpen i vattnet! Redo för hemgång.

Vi stannar där. Nu måste jag verkligen sova! 

Men jag hoppas att ni haft en härlig midsommarhelg. Det har jag i alla fall, ja större delen åtminstone. Med borta jobb, hemmajobb, sprungit efter djur men också lite ledigt och det har ni ju förstått vid det här laget att ledig tid känns som lyx. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.