Midsommarafton

Sådär började vi dagen igår. Plockade blommor och band krans.

Papan åkte och balade nått hektar uppe i byn.

Lilla P fick en lite tidigare lunch så han skulle hinna sova en hyfsat bra stund innan vi skulle iväg för att åka det traditionsenliga lastbilsflaket!

Vi timade så att pappan skulle bala den sista biten inte långt ifrån där vi skulle vara så Lilla P fick åka med han medans mamman åkte flak och sjöng allsång genom Vallen.

Efter en stunds åkande och sjungande så kom vi till målet Hembygdsgården. Där köps fika som fikas i gräset. Och vilken värme vi hade! Sådär stilla stekande. Lilla P och pappan anlände också när balningen var klar.

Gott med macka i det gröna efter att ha åkt traktor.

Sedan gjorde den där Lilla premiär. Han fick åka med på flaket. Hem åker vi en kortare bit bara. Vi stannar alltid till på kyrkogården och lämnar våra kransar hos Simon innan vi åker hem.

Birgitta var himla bra att hålla handen utför den branta backen. Sedan var det någon som hade lite överskottsenergi och spexade runt. Extra roligt var et ju också när han hade publik som tyckte han var jätterolig.

-”Hörrni ska vi åka eller?”

Sen var det någon som inte skulle kliva av.

Men vi fick av han till slut och så åkte vi hem. Packade om lite och drog iväg igen. Utan kor att mjölka först och stressa som tokar. Det slagna är färdigbalat så det var bara att njuta av en midsommarafton.

Vi åkte till vänner och nya bekanta. Det grillades och åts gott. Lilla P sparkade boll med de stora killarna och han fick somna vagnen sedan. Men det var svårsövt. Jag gick promenad i en timme (!) innan han gav med sig och slocknade. Mycket märklig period han är i nu alltså. Men det var ju en himla fin kväll att promenera i. Kvällssolen sken till långt in på kvällen, det var ljummet i luften och det doftade himmelsk! Alla blommande dofter tillsammans.

Midsommar.

Sen slutade inte kvällen riktigt som vi tänkt. Fick samtal om djur ute! Bara att packa ihop och åka hem. Jag som fixat tråden på morgonen och sett till att det var mer ström! De måste ha ett hål någonstans… Vi var en bra bit hemifrån så det var ju ett tag innan vi var hemma. Som tur var har vi snälla sommargrannar som lyckades hålla de borta från vägen i alla fall tills vi kom. Det var inte alls mycket trafik den där tiden kring midnatt på vägarna vilket ju också var bra.

En superfin dag som slutade mindre roligt men vi är ju fortfarande kvar i bondelivet och då hör det till. Typiskt bara att det få för sig att ta sig ut en sån här kväll…

Så idag vet jag vad vi gör i alla fall. Felsökning av trasigt eller dåligt stängsel.

Hoppas ni också hade en fin dag och igår och får en fortsatt härlig midsommarhelg.

2 reaktioner till “Midsommarafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.