Lycklig unge.

Viken fredag vi haft! Första Juli och allt.

Vi vaknade alla tre tillsammans. Men vi ser inte mycket av pappan innan han drog iväg på sitt baluppdrag. Jag och Lilla P gjorde oss i ordning och åkte iväg vi med. Inte till Lilla Ps vanliga dagis utan ett i grannbyn. Där har de Sommaröppet för barn som behöver vara på dagis under den nu fyra veckors perioden som alla stänger för semester. Järnsta är ju privat men kooperativet köper in sig i den här tjänsten från kommunen. Tur för oss som har behovet den här tiden på året.

Det hör till också att mamma/mormor jobbar första veckan och Moster Fanny jobbar hela Sommaröppet, vilket känns tryggt för Lilla P. Känns lite taskigt att byta ställe, barn, personal igen då han precis kommit in så fint på Järnsta. Men efter att döma dagen idag och att hans favoritperson Moster Fanny kommer att vara vid hans sida så är jag inte det minsta orolig! Han anpassar sig som fisken i vattnet den där ungen.

Vi kom hem och åt lunch. Lilla P hoppade i vagnen och jag passade på att jobba lite. Köra mat till kalvarna och dra fram vattenkaret och koppla slangar och så.

Lilla P vaknade och fick vara med tills jag var klar. Hjälpte till att dra den långa vattenslangen och koppla på vattnet.

Ja självklart skulle han ju också ge kalvarna mat.

Efter att ha ätit mellis fortsatte vi vårt samarbete. Men nu, plantering. Mina buskkrasse fick äntligen komma ut i blommlådorna! Ja de har varit inne lite längre än vad de behövt men det har bara inte blivit gjort.

Så kom igen nu och ge lite färg till mina lådor krassen!

Och sen, på eftermiddagen, brummade en traktor upp på gården. Lilla P reagerade direkt och gick och mötte upp.

Pappa!

”-Vad tid det tar för han att kliva ut! Och inte går den där dörren att öppna heller, jag springer runt!”

”-Hallå pappa här är jag!”

Sen var det en toklycklig unge som fick komma upp i traktorn.

Och den där lilla, fina handen vet precis vart tuten är och det tutas hejvilt kan jag lova!

Ja, helt upp i gasen blev han vår traktortokiga unge.

Och denna dag till ära, första Juli, fredag och med pappan hemma till middagstid så lagades god-god mat. En hemmagjord potatissallad, champinjoner med fyllning i ugn och härliga köttbitar på grillen.

​Och nu har vi riktig myskväll pappan och jag. Det regnar ute så här inne brinner ljus, grädde och jordgubbar fikas nu när paltkoman lagt sig efter middagen och Lilla P sover så gott på övervåningen. 

Jag passar på att skriva här nu när vi har flippat över till massa gubbar som springer efter en boll. Det är ju Belgien som spelar så C är ju lite intresserad, såklart! 

Så trevlig kväll önskar jag er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.