Fullt upp från morgon till kväll.

Hej alla ni!

Nu har mina tre dagar på Borta-gården passerat och idag har jag och Lilla P hemmadag. C har dock åkt idag igen för lite jobb där borta, nu när det drar ihop sig mot en andra skörd.

Sån värme vi har de här dagarna också! Kvavt och klibbigt med stekande sol. Inte riktigt my cup of tea om man säger så. Jo om jag får ligga på en strand med fläktande vind och tillgång till svalkande vatten, men inte att jobba i.

Men fördelen med dessa varma dagar är ju de sköna lite mer behagliga kvällarna.

Igår efter att vi ätit middag gick vi ut hela lilla familjen. Uppdraget var att få ut det sista vattenkaret, den här gången till hygget. Där går en bäck men nu börjar vattnet att sina mer och mer. Det är dit den berömda vägtrumman går som C fick krypa igenom i tv och Unga Bönder för han glömt att dra med ett snöre när slangen drogs in för vintern.

Men i år behövdes det inte krypas (och inte heller försöka med den radiostyrda traktorn) utan allt var i sin ordning.

Lite häftigt att när vi grejade med det där för två år sedan hade vi ett kamerateam framför näsan och en liten, liten Lilla P låg i magen. Och nu jobbar vi ihop som familj i samma syssla. Har en liten som ska hjälpa till, skita ner sig och prata med kossor och traktor.

-Eh, hörrni ska vi bära karet eller tar vi en traktor?

Vi tog en traktor, Som Lilla P inte ville gå ifrån.

-Hej hej kossan! Vi ska fixa mera vatten till er.

Efter geggiga sandaler och bajsiga händer så hade kossorna fräsch vatten i vattenkaret.

Vi öppnade också upp en åkerplätt som gränsar till hygget som de får beta av igen. En Mu lyckades fastna i en bit tråd som snodde sig fast kring foten. Självklart en av de kor som inte är den tamaste så det blev ett litet projekt för att få bort den. Hem och hämta kraftfoder och rep och grejer och försöka med alla möjliga metoder för att få fast henne. Lilla P fick sitta i sin vagn utanför stängslet och titta på när mamman och pappa försöka överlista kossan. Och till slut fick vi bort den! Att det inte bara kunde få gå bra? Koppla ihop och installera karet, öppna upp till nytt bete och bara njuta av att se Muorna i den fina kvällen. Nej då blev det en massa extrajobb. Men det är sig likt, det hör till.

Såhär mysig har en av de skygga köttkossorna blivit. Så roligt att se framsteg!

Och efter att vi var klara med allt detta var det hög tid för den Lilla att sova för kvällen. Så han hoppade i vagnen, morsan i springskorna och pappan i bilen (!) och så bar det av, på en kvällstur mot sjön.

​Barnet sov, mamman sprang och pappan tog bilen till badplatsen. Den känslan, att hoppa i dryga tjugogradigt, spegelplankt vatten i kvällsol efter en svettig springtur, ja den är himla bra den! Vi flyttade över en sovande Liten till bilen och åkte bil hem. 

En dag i full rulla från morgon till kväll. En dag helt i min smak, men det var himla skönt att slänga sig (och somna) i soffan sedan.

2 reaktioner till “Fullt upp från morgon till kväll.

  1. Hej ! I ons så var vi på utflykt till Rotsidan och vi åkte även till Barsta, Bönhamn och Norrfällsviken. Vi åkte förbi er gård två ggr. Nordingrå är så underbart och vackert. Sen så hade vi så perfekt väder så det fanns inget att klaga på. Vi är från Sundsvall. /Meit med följe.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.