Mjölkpass och hemmapyssel.

Vi hann! Och det med råge, det kom ju inge regn! Så, vi är nu klara med vår skörd, för i år antar jag! Coolt, och konstigt. Mycket bal har det blivit så vi kommer att ha gott om foder och att ströa med i vinter, bra va!

I torsdagskväll så mjölkade jag på andra gården. Och började dagen tidigt på fredag morgon med ett mjölkpass också. Och igår under dagen påtades det på lite här hemma. C körde plast till den årliga plastinsamlingen. Alltså all plast från alla balar lämnar man in till återvinning, det blir en del under året kan jag säga. Och jag och Lilla P åkte och hälsade på hos fina vänner, satt ute och fikade i solen och sprang efter två småpojkar.

Lilla P var med pappan en stund och snickrade på kvällen när jag plockade bort efter middagen. Det gjorde kraftfoderkrubbor till djuren.

Pappa, vi behöver nog en polygrip här.

Skitit och nöjd bondunge gör kväll.

Lilla P fick såklart vara med och ge småtjurarna som går bakom huset innan han gjorde kväll i vagnen. Sedan gick jag och pappan till det stora gänget med de nya krubborna och gav lite kvällsgodis.

Och idag har jag också varit uppe före tuppen och avverkat ett mjölkpass.

Men nu, har jag helg jag också. Just nu har Lilla P ätit lunch och ska ut till vagnen och sova en sväng. Pappan är redan ute och grejar och jag ska göra han sällskap. Och om ett par timmar ska vi möta upp vänner och ta oss ut på en liten utflykt, det ska bli trevligt!

Hoppas ni får en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.