Måste hinna!

En 1.5 åring på BVC-besök och en mamma på överraskningsbabyshower. Ja så såg vår tisdag ut. En shower för en älskad vän som väntar sin andra stjärna. Några supermysiga timmar med gott fika och fina människor.

Så.Himla.Varmt var det också. Vi satt inne och försökte få till lite korsdrag för att inte smälta bort. Så att på eftermiddagen möta upp Moster Fanny för ett dopp i sjön var en helt underbar idé. 25 grader i vattnet! Lilla badade och badade!

Och igår en dag på Borta-gården igen. Lilla P gjorde sin sista dag på Sommaröppet så nästa gång är det hemmakära Järnsta som gäller igen. Det har gått finfint den här månaden på den tillfälliga dagiset. En lyx och förutsättning var ju att Moster Fanny jobbat där alla dagar. Så det inte bara skulle bli nytt-nytt, igen!

Pappa C spenderade gårdagen med att stränglägga allt som är slaget. Vi har ju normalt matta på krossen som lägger ihop strängarna direkt när man slår men nu har han ju slagit enkelsträng (så det inte blir lika tjocka strängar med gräs) så att det ska torka riktigt ordentligt. Men innan man balar ihop det då åker man över det med som en stor roterande kratta och föser ihop strängarna i varandra så det inte blir lika många. Det går då snabbare att bala ihop det då man inte behöver köra efter varenda enkel sträng utan kör tre strängar i en, tidssparande!

Och idag är det hemmadag med min lilla pojke. C har i detta nu åkt iväg för att börja bala. En grannbonde hjälpte oss att bala igår, allt eftersom C strängade och han kommer även och hjälper till idag. Det hotas med regn i eftermiddag så det känns som lite brådis att hinna bala det som är kvar! Redan nu har morgonsolen försvunnit men måtte det inte börja regna än på det fina, torra höet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.