Hemmadag

Vi vaknar alla tre tillsammans imorse. Fasligt lyxigt. Men mamman och Lilla P snorar ikapp och vi har hemmadag idag. Jobbat har jag kunnat göra, bara snor och inte sjuk men pappan har föräldrainsats på Järnsta idag så han är borta. Tokigt att vara där när inte ens eget barn är där, vilken knasig tajming liksom. Men men dagen är inplanerad sedan länge så inte mycket att göra åt.

Vi har grejat lite på förmiddagen. Men egentligen inte fått så mycket gjort och klart. VI gick ut och kopplade bort slåtterkrossen från traktorn. C skulle egentligen ha börjat slå igår. Det absolut sista, tillsammans med grönfoder men ser till sin förfäran att ett lager håller på att gå igen på en hjulet på krossen. Något är fel när det där lagret går hela tiden men det var nästa års projekt. Nybytt nu så det borde hålla den här säsongen ut…jo tjena.

Så den ställdes av och spjut på för att köra balar till korna. Hittar ingen kniv (C har en förmåga att ta med sig den och inte lämna den i traktorn som sig bordes). Aja, ställer fram balarna i alla fall så det bara är att börja skära när en kniv hittas. Ett fäste ska bytas på balklämman så jag kan köra ihop lite balar, så jag börjar med det istället. Men det sitter som berget och jag har inget att slå med, samtidigt som en Liten gärna vill springa lite för långt bort på gården.

Klockan blir lunch. Äsch, jag ger Lilla P mat sen kan jag pyssla på i lugn och ro när han sover. Så nu sitter jag här på altanen med nysomnad Liten i vagnen och ska försöka hinna med det som blev påbörjat. Korna ska få mat och klämman ska fixas. Då kan vi åka och köra ihop balar när han vaknar.

Ja, så är då planen i alla fall, så vi hoppas att det går något sånär i liknande form.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.