Hemmajobb och familjetid.

IMG_3673 IMG_3675 IMG_3678

Såhär började vår dag idag. Mamman skulle inte åka iväg på Borta-jobb så vi vaknade alla tre tillsammans, så mysigt. Vi åt grötfrukost och sedan gick vi ut hela lilla familjen. En rutin som pappan och Lilla P har börjat med nu på mornarna sedan kvigorna fått komma in. Att gå och ge dem kraftfoder innan dagis. Och nu fick även mamman vara med! Med sin egen hink går han vant ner i mjölkgropen där det fylls på med kraftfoder och sedan upp igen och häller ut det framför kvigorna. Och det lyser så om honom alltså! Att han får vara med, hjälpa till och prata med kossorna.

En lycklig bondunge.

Sedan lämnades han på dagis och jag hoppade in i traktorn. En balvagn är lånad och det projektet är alltså påbörjat – köra hem balar. Det är drygt 1000 bal som ska hem… Men det blev bara ett par lass då himlen öppnade sig och vi fick en massa regn på oss. Det blir snabbt smetigt i backen och man vill inte köra sönder lägdorna. Så jag körde balar till djuren ute på betena istället i regnet innan det var dags att hämta hem den Lilla igen.

Pappa C har haft hjälp här under dagen och håller på och grejar för fullt inne i lagårn.

Lilla P och jag åkte upp en sväng till gammelmormor och gammelmorfar efter en tur till affären. Vi åkte därifrån med magarna fulla av våfflor som stod på bordet när vi kom. Lite tidig middag för oss men gott var det!

Sedan så fixade vi middag åt karlarna i lagårn.

Och nu; Den Lilla sover gott i sin säng, mamman sitter i soffan med uppknäppt knapp på jeansen från den lite putande magen och pappan är ute och grejar igen.

En riktig höstdag med både hemmajobb och familjetid. Fint som snus. IMG_3683

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.