Lite kändis och en egen paparazzi?

Vilken dag det blev av den här måndagen.

Vi började dagen sådär som vi brukar. Med grötfrukost, en brasa i vedspisen och så en dusch för både mor och son.

Sonen skjutsades till Järnsta och var omåttligt taggad på utelek som vi kom lagomt till och så fortsatte mamman och pappan till dagens uppdrag. Vi hade blivit tillfrågade att prata lite om hur det är att vara bonde inför en klass som går 40 veckors jordbrukskurs på Nordvik. En vuxenutbildning. Vi blev presenterade lite som kändisar och precis innan vi kom så hade klassen tittat på ett avsnitt av Unga Bönder! Haha lite festligt. Herregud vi har inte sett det sen det gick på tv…Hade varit intressant att se det ingen, då man är lite mindre panikslagen och gömmer sig bakom kudden! Nu är det liksom redan gjort så att titta i ett lite lugnare ”state of mind” skulle nog vara roligt!

Efter den stunden med en massa prat om bondeliv både före och efter mjölkkor och frågvisa elever så blev vi bjudna på god lunch på skolan innan vi åkte hemåt. Där byttes kläderna mot mera arbetsvänliga.

Visst känns det lite roligt att få sätta på sig nyinköpta byxor, en vit t-shirt och en tunika sådär ibland, med nyduschat hår och lite smycken. Sen att man har en karl som man måste tjata till sig en bild av är en annan sak. Typ 14 stycken som bara att radera direkt, då han är som en paparazzi då han väl kör igång, bildpåbildpåbild. ”Nån måste ju vara bra nu!” Mmm, såhär kan det se ut…

IMG_4214 IMG_4216 IMG_4218 IMG_4219 IMG_4220 IMG_4222

Lite spex och en magen som växer. Lilla loppa där inne, vad roligt att du börjat visat dig riktigt!

Men denna outfit byttes alltså till lagårdskläder och vi gick ut. Ut till de frusna vattnet! Jojo, fruset igen! Cirkulationen fungerar inte som det ska, så det fryser när vattnet inte rör sig hela tiden i ledningarna. Alltså vattnet till djuren inne i lagårn. Så bara att börja skruva ner vattenledningar och ta in och tina med varmvatten i mjölkrummet.

Vips så var klockan eftermiddag och ilade och hämtade den Lille på dagis. Där de var ute och åkte dyna för fullt. Så redan klädd och klar för utevistelse så vi fortsatte i lagårn när vi kom hem. Eller jag och Lilla P körde balar ill korna först då det är enklast med den Lilla, istället för att passa hela tiden inne i lagårn.

Pappa/morfar svängde förbi sedan för att hjälpa till lite. Tanken var att han skulle vara lite barnvakt så jag och C kunde fortsätta men han har ju rätt bra koll på hur allt fungerar, då det är han som byggt upp den här gården, så han kunde snabbt konstatera fel och börja fixa. Så han fick göra det och så gick jag in med Lilla P istället. Och fixade middag åt oss. Lite sent då i vanlig ordning.

Och nu är det kväller. Den Lilla sover och C har gått ut en sväng för att halma innan han gör kväll.

Ögonlocken är tunga nu så jag ska ta mig upp till sängen, Godnatt!

2 reaktioner till “Lite kändis och en egen paparazzi?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.