Hostig och innepyssel.

Här har det sovits lite dåligt inatt. Det har hostats och hostats och hostats, av den Lilla i familjen.

Så det blev en hemmadag för oss idag. Han är pigg i övrigt men den där envisa torrhostan ställer till det alltså. Vagnen var kvar på dagis så mitt-i-dagen-sovningen blev inne. Vilket bara det var konstigt, att lägga sig i sängen, mitt i dagen! Han sover ju alltid, alltid ute den där ungen. Men det blev en riktigt kortissovning då hostan väckte han hela tiden,  stackarn. Men det positiva vi märkt är att kruppen han haft inte alls syns till så om den redan växt bort är ju toppen!

Hur som helst så har vi varit hemma och kurerat idag. Förmiddagen i traktorn en stund för att lasta balar till en hästbonde vi säljer foder åt och så hjälpa pappan lite med en stor port som ska fixas och sättas upp.

Men annars har vi pysslat mest med sånt här;

IMG_4227 IMG_4229 IMG_4234

Det har blåst snöstorm ute så innepyssel har inte suttit fel.

Och det tillhörande vardagsplocket fick jag såklart hjälp med. Disk ut och in i diskmaskinen tex är ju jätteroligt om man är 1.5! Han tyckte visst också att ”Raffis” och tutte skulle diskas också.

IMG_4238

Men sen var det någon som snabbt ångrade sig..

IMG_4239  IMG_4241

Och är det kväll. Pappan är ute i stormen och grejar med porten, tror jag. Han var in och åt middag tillsammans med oss i alla fall. Jag kryper in under filten, eldar på livet i köket i vedspisen och hoppas att govärmen ska sprida sig in till mig här i det kallaste vardagsrummet. Speciellt kallt blir det nu då det blåser från det hållet! Det är nästan så gardinerna flaggar… Det där med en liten kamin alltså, en stor dröm…

Men en tekopp värmer gott den med så med den önskar jag god kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.