Så nöjda och GOD JUL!

Det gick över förväntan igår. Långt över. Vi släppte upp kvigorna, gick med hink och de efter. De stannade vid kornas foderhäck, vi började försiktigt fösa de mot lagårn, hela gänget, inklusive tokkalvarna och den knäppa kon. De höll sig i en klunga, vi var coollugna, föste inte utan styrde de försiktigt på håll, får inte skapa stress. De gick, och de gick, såg sig omkring försiktigt vid ingången till lagårn. Första gick in och de andra hängde på. Knäppkon var kvar på slutet och de två kalvarna. INTE STRÖJA PÅ, då sticker hon. Och så helt plötsligt går hon in och kalvarna efter.

ALLA DJUR ÄR INNE. Jag skrek, tårarna rann och C var tvungen att sätta sig ner. Känslan när vi tog in de första gänget i förrgår var en sån lättnad, men det slog inte känslan igår, när sista gick in.

Idag har vi varit ut jag och C på morgonen. Njutit av synen av en full lagård igen. Nöjda djur som ligger och idisslar. går och gosar med Lovis och de andra, pratar med de nyfikna kvigorna och bara njuter.

Nu har vi kommit in, nöjda. Det regnar men vad gör väl det. Vi är inne i ett varmt gott hus, som är fullt det med. C’s syster och sambo med Lilla Lotta igårkväll.Så nu ska vi bara njuta av julen. Det är ju julafton idag. Och det blir jul här, hemma i vårt hus. Med C´s hela familj och min hela familj. Det blir nog kanonmysigt!

Så nu mina vänner så önskar jag och min lilla familj er en riktigt fin och god Jul! Kram på er!

IMG_4584 IMG_4586 IMG_4594 IMG_4619 IMG_4620 IMG_4623

 

2 reaktioner till “Så nöjda och GOD JUL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.