En bra dag, på flera vis.

Lilla P kördes till Järnsta där på förmiddagen. Jag och bäbisen åkte sedan på affärn en sväng och så på ett bankbesök.

När jag kom hem byttes det om och sedan ner till lagårn. Kalle-foderrådgivare kom. Ingen foderrådgivning såklart men dräktighetsundersökning! 19 kvigor kollades som gått med tjuren. Och visst har tjuren gjort sitt jobb. Två var ej dräktiga och tre frågetecken, som kan vara dräktiga men det är svårt att känna och han vågar inte säga till hundra procent.

Denna behandlingsbox är guld värd alltså! Vi bara föste in en och en i denna och så står de där de står medans Kalle kollar läget.

18296802_10213138580967070_1031342364_o

Och det roligaste av allt, ser ni nr 2 där på listan?

18289772_10213138580727064_626218415_o

Lovis. Hon fick ett frågetecken men troligen EJ dräktig när han var här kollade sist, i höstas. Har varit lite, nä väldigt orolig att hon inte tar kalv då vi inte sett att hon brunstat heller på hela vintern (då hon fått gå med den nya tjuren) men inte konstigt att hon inte brunstat – hon var ju dräktig!! Med en stor kalv i magen! Åå sån lycka alltså! Bästa bästa Lovis ❤

Och efter lite amning och fika och så så var det dags att hämta men Storebror igen. Han som INTE skulle hem idag ingenting fungerade att locka med, varken ”åka traktor” eller ”hem till pappa, Kajsa och hönsen” så det blev en skrikande unge under armen idag.

”Gammelmoster” (haha) som är en av förskolelärarna på Järnsta följde med hem och hämtade lite bajs. Ja gödsel till odlingar. Vi har ju rätt bra med det om man säger så! VI kikade in hos hönsen och plockade in dagens fångst ägg, tre stycken. Alla lägger ett om dagen, så roligt!

Vi gick in och gjorde middag och sedan ut igen. Och nu till något som verkligen betyder VÅR.

IMG_7899

Att flytta ut djur på ”hygget” på andra sidan vägen. Dit har vi alltid flyttat det första gänget som ska ut. Innan så var det sin-korna som fick komma ut där tidigt på våren.

Men nu är det de dräktiga kvigorna som kollades idag.

IMG_7903 IMG_7906 IMG_7908

Dessa har ju fått gå i rasthagen ett par veckor också så de är ju vana redan av att gå ute. En av dem verkade vilja gå hem på en gång…

Två lass och åtta kvigor fick komma ut ikväll. Älskar den här känslan av att släppa ut djuren. Och att bara stå och titta på dem en stund. Så fridfullt.

IMG_7910 IMG_7911 IMG_7914IMG_7934 IMG_7920 IMG_7922 IMG_7926 IMG_7928

Hedvig var med på sitt lilla vis också. Och Kajsa fick ligga och titta på.

IMG_7940

Det har ju knappt börjat grönska så de får en balar att äta tills gräset kommit igång med att växa.IMG_7941

Och så började det närma sig läggningsdags för Lilla P. Vi gick ner till lagårn och öppnade upp grindar och så efter flyttandet.

Älskade Lovis, så himla glad jag är att du har en bäbis i magen!

IMG_7954

Klar för dagen pappa!

IMG_7969

Så nog har det här varit en bra dag! Och nu kväll. Pappan har lagt en trött pojke, en liten flicka har fått ett bad och nu är det kvällsmys en stund innan sängen kallar.

Trevlig kväll!

 

 

2 reaktioner till “En bra dag, på flera vis.

    1. Nej det är vår egen. Vi investerade i en sån då vi skaffade köttisarna. Guld värd när man ska handskas med dessa som är lite mer oförutsägbara och mindre närgånget hanterade än mjölkkor!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.