Harvning och kvigsläpp!

Det gick ju som hejsan det där med traktor och kids, två till och med! Den minsta på golvet i babyskyddet och Lilla P på lilla passagerarstolen ovanför.

Lilla P somnade efter typ en kvart och stackarn på den värsta biten att somna på! Galet studsigt med typ 17 trampland, vårplöjd och en gammal vall! Ja ni som är lite insatt förstår nog precis då! Hoppigt minst sagt! Tro varför C beordrade mig till den just den biten….ha. Men hn har ju faktiskt plöjt den så ändå, cred till han!

Men han vaknade till slut, då jag hade tänkt ge upp och åka hem. Stackar for ju runt och bonkade huvudet flera gånger i sidorutan. Och efter det så gick det som hejsan. En liten powernap gjorde susen. Det är en rätt stor bit det där och planen var att köra över den en gång åtminstone, men som sagt det tog sin lilla tid med alla hörn och krokar och trampland (inte stora, fina fyrkantiga bitar här inte…) och det fixade vi faktiskt! Ja den där syrran hon sov sig ju igenom hela turen, såklart.

18742273_10213374893754742_2060293542_o18766966_10213374894234754_984524129_o 18744981_10213374895234779_406762824_o

En pojke blev lite less på slutet men inte konstigt efter nästan tre timmar i traktorn och knorrande magar. Men vi återvände himla nöjda, iaf mamman över att den blev klar ändå, som det inte såg ut att bli när från början. Men det är fortfarande många timmar kvar på denna bit för att få den plan och fin. Men det värsta är då gjort!

Vi åkte hem och åt sen lunch och la sedan ut Lilla P för att prova att sova men det funkade ju inte efter hans lilla nap där i traktorn så det fick bli dagens sovstund. Pappan gick ju kollade stängsel medans vi satt och harvade så på eftermiddagen blev det kvigsläpp!

Vi lastade på gården, Lilla P åkte med pappan i traktorn och jag och Lillasyster tog bilen till vårt fina bete upp i byn.

IMG_8321IMG_8334 IMG_8328

Och det gick toppen! En stund. Innan gänget sprang igenom tråden… C hade delat av den stora biten i två med en genomgåenge tråd. Hängt upp små plastremsor på tråden och allt för att de skulle se, men i stundens springa-omkring-tempo såg de inte innan det var för sent och tråden av!

Jag hoppade in i bilen med den minsta ungen, åkte ner på gården, stängde strömmen och hämtade en hink med kraftfoder för att kunna locka tillbaka.  IMG_8339

Men C fick in dom utan godis, bara ropade lite – väluppfostrade! Men de fick såklart godiset ändå, då de var duktiga att komma.IMG_8340 IMG_8343

Grannflickan med familj kom ner och kikade på de glada muorna också. De två hittade varandra direkt och lekte och lekte.

Det hämtades ett gäng till och precis samma sak hände igen! De kutade igenom tråden! Även dom kom tillbaka så vi hoppas nu att de har fattat att det går en tråd där..!

Det började regna och Lillasysters mat och sovklocka ringde så jag åkte hem. Där fler besökare anlänt till gården. C´s farbror och farmor har kommit över helgen. De ska hjälpa Farfar Hans att sjösätta båten.

Så det ammades och lagades lasagne i en salig röra. Åt och så var det dags för sängen för en mycket trött Liten P som sovit bara stunden i skumpande traktor.

Och så ut en sväng till ikväll. Några pallkragar målade till och så experthjälp (farbror Nisse) som kollade på gräsklipparen.

Efter en tekopp nu är det hög tid att gå upp mot sängen! C och de andra har redan lagt sig. Bara jag och farfar Hans som sitter och gäspar ikapp lite nu, så godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.