Inte riktigt som tänkt.

Denna dag blev inte alls som jag tänkt! Strax efter att jag skrivit här och skulle ta mig ut så ringer C och påminner om att tippvagnen vi lånat måste lämnas tillbaka, just det! Så det var bara att hoppa in i traktorn jag och bebben, koppla vagnen och åka iväg. Den ska tillbaka till min Borta-gård ni vet och det är en bra bit, typ  en timme med traktor. Plus att halva delen typ är vägarbete och de håller på att lägga asfalt. Så vi hinner dit, ta en snabb kaffekopp med gamla kollegor och så hjula hemåt igen. Bara att susa förbi gården och raka spåret till Järnsta och hämta Storebror igen.

En hungrig mamma, en pojke som hade  trotsiga-timmen och en hungrig bäbis gjorde att det blev amning på altanräcket för att hålla ett öga på Lilla P som lekte i en rejäl vattenpöl i skor…

Efter ett ombyte så kom mormorn och hämtade den ny torra pojken för en planerad fiskekväll! Bara Lilla P tillsammans med mormor och morfar på livets första fisketur!

IMG_8753 IMG_8754 IMG_8755

Efter lite mat i magen, lite mys och gos med den där älskade bäbisen och några gudomligt sköna minuter med en kaffekopp på en solig brotrapp så drogs gräsklipparen igång för klippning hos grannen, som vi ska klippa. Lillsnoffsan sov i vagnen och morsan klippte. Efter att halva var klippt – soppatorsk. Yeay.

C kom hem och vi gick ner till lagårn och hjälptes åt att märka de nya små kavlarna! Den här planen att låta kossorna kalva inne är ju helt suverän! Då kan vi stänga bort mamma-ko med grindar så man kan märka kalven i lugn och ro utan att riskera en arg Mu.

Och så var det kväller. Äntligen en sommarkväll. Sån man längtat efter men som vi inte varit bortskämda med i år än.

Vi gick ut till trädgården. En till pallkrage blev med frön.

IMG_8757

Fick sällis av C. Men de här med odling som innefattar en massa hektar, nej det är inte riktigt hans grej. Men en kaffekopp på en stol bredvid sin fru räcker gott och väl för mig!

IMG_8758

Och så rullade Lilla P in på gården där vid läggdags och försökte med sina få ord att berätta om kvällen hos mormor och morfar! Ingen fisk hade fått, tråkigt nog men han var ju glad ändå!

IMG_8760 IMG_8762

Pojkarna gick och kikade på de nya kalvarna innan de gick in till sängen. Jag och lillasyster var kvar en stund tills hon som sjunkit ner i vagnen med mössan på sné började bli less.

IMG_8771

Nu sover hela min familj på övervåningen. Men jag gillar ju att avsluta kvällen med en tekopp och att skriva här. Farfar Hans är på jobbkväll i hamnen också så jag är helt själv här just nu.

Men det är även dags för mig att gå upp till de andra och slå igen mina blå, i vårt numera mörka sovrum! Skönt när man ska sova!

Godnatt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.