Snuskbalar och jobba sig svettig.

Här sitter jag och ammar en bäbis på somrig altan. Lilla P är mitt uppe i nått projekt på gräsmattan med kratta, bobbycar och regnmätaren. Det har varit full huggning här idag. På förmiddagen blev det ett par timmar i traktorn. Jag tog tag i de dåliga balar som stått och kört bort dom. När det går hål på plasten på en bal så blir de dåliga nästan på en gång. Kommer det syre in i enseleringsprocessen så blir det varmgång och så möglar det. Så dessa balar ställs bara åt sidan när man han hittar en som inte bra vid utfodring och så. Så jag tog bort plasten på dessa och så kördes de iväg på ett ställe där vi tänkte göra som en kompost. Man fördelar sönder balarna och låter det multna ihop som sedan kan köras ut på åkern i samband med gödsling.

Lilla P satt tålmodigt i traktorn medans mamman skar plast. Han vill jag inte ha upp i dessa mögelbalar. 

DSC_1500

Hem för lite sen lunch och sedan sovning för båda barnen. Då snabbade jag mig som tusan! Skrapade och halmade inne i lagårn till tjurarna. Helt svettig så hann jag klart! Hann till och med plocka bort platsen från balarna jag skar av också innan de vaknade.

Farfar Hans rullade precis in på gården efter att ha varit på båten i ett dygn med övernattning och segling.

Vi ska väl börja fundera på mån mat nu typ. En tur på affären behövs nog.

Ha en fortsatt bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.