Höstdag och vinterbunkring.

En sån härlig höstdag vi hade igår! Varmt!

Ett spännande projekt påbörjades, så nu är det full rulle här uppe på gården och kring huset. Berättar mer om det senare!

Jag och Lilla P tog på oss jobbarhandskar och gjorde detta;

21754764_10214468097444151_1497001442_o

Plockade brännässlor! ”Ajaj” sa den lille först och plockade två stycken men sedan fick mamman fortsätta själv. Ja är man lärd att de gör ont så är det klart att det blir konstigt när man helt plötsligt ska plocka dom med händerna!?

Och varför i hela friden plockar vi då brännässlor med händerna??

21754752_10214468097404150_1780163136_o

Jo! Det hängs upp i knippen och ska torkas som jag sedan kan ge till hönsen i vinter! Det är mums med torkade brännisar tydligen. Färska äter de inte men just torkade, då bränns de inte längre. De får både sysselsättning inne i hönshuset men även en dos av nyttigheter under det mörka, tråkiga vinterhalvåret. Torkade rönnbär ska tydligen också vara smaskens, eller frysta kanske det var? Så jag plockar nog in lite av det med. Det finns ju gott om det i år.

”Det blir extra kallt när vintern är här, om rönnen har ovanligt rikligt med bär…Tralala” Som Majas alfabetssång lyder, en sån som faktiskt brukar stämma har jag för mig…

När barnen sedan snusade gott i sina vagnar så passade jag på att köra nån bal till kossaMu och hann sedan ta en liten njutarminut.

IMG_1155 IMG_1157 IMG_1160

En kaffekopp på en solvarm altan, bara mamman.

Men bara en liten , liten stund för sedan var det dags att väcka Lilla P och lillasyrran vaknade precis också. Woho de tajmade sovning för en gång skull!

Och så hade vi en typisk eftermiddag, utelek och grejs.

Ett nytt försök till biffstroganoff som blev helt makalöst god! Och ja, jag fick rent kastrullen, tack och lov för nått specialmaterial som det bara var att diska rent! (Tack svärmor för en favoritkastrull!)

Och nu har Lilla P skjutsats på Järnsta och pappan rullar precis in på gården. Så vi ska ta en kaffekopp (till) innan vi går ut och gör dagens ”to do”!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.