Stolt bonde på sociala medier!

Det här med sociala medier. Influensers och att visa upp sin vardag och livsstil blir allt större och vanligare. Jag tycker att det känns viktigt och roligt såklart att hänga på! Då vi ser mer och mer av storstaden, ja det handlar mer och mer om bara storstad så att visa upp det vi har här, hur vi lever och vad vi faktiskt gör för Sverige så tycker jag det är superviktigt!

Man kan tycka att det är lite konstigt, att berätta om livet som bonde och livet på landet är det som är det lite ovanliga. Det som är det mest naturliga, så vi levt i tusentals år! Såklart med förändringar. Istället för två kor och en häst så har man 80 kor och en traktor och försörjer Sveriges befolkning, ja till hälften i alla fall. Nu importeras Mer än hälften av vår mat. Hur fel är inte det? Ska vi inte försöka försörja oss själva i första hand? Med det fina livsmedlet vi producerar här i vårt land. ”Det finns inte tillräcklig att försörja hela Sverige”. Kommer efterfrågan, bättre lönsamhet, ja då kommer producenterna också!

Hur som helst så var det detta med sociala medier att vi som visar upp detta behöver komma fram och också bli stora! Så att inte bara de som själva är inom lantbruket ser oss utan även andra, även storstan! Se att det finns ett helt land som lever och jobbar!

Från tiden då det var mjölkkor som sprang i grönskan här på gården. 

Och det är ju ni läsare och följare som gör det så roligt, att ni kikar in här och stannar en stund hos mig. Lämnar små kommentarer och ställer frågor. Jag älskar ju att använda detta som en dagbok, för min egen del och har så gjort i 6 år tror jag det är nu! Gå tillbaka och minnas och jämföra. Men också just för att visa er, vardagen och livet lantbrukare. Hur det ser ut idag. Många har ingen aning om hur det är. Uppväxt i stan och har aldrig sett en ko. Mjölk och kött kommer från affären, vi ska äta mindre kött pga av miljön, vad ger det för bild av lantbruket? En stor industri som släpper ut gifter? Att äta varierat, hålla sig till det SVENSKA, det gynnar alla. Korna och lantbruken vårdar sveriges marker och det i sin tur generar mat till er. Det hela är ett kretslopp.

Så jag tänker kämpa vidare med det jag har att visa upp och jag gör det med stolthet!

Till att det nu är köttisar som bor i lagårn. Oavsett så sköter vi 100 hektar mark som annars skulle växa igen, vårdar våra djur så det får en fint liv och producerar mat till er. 

Mina sociala medier!

Facebook – mittlivsombonde

Instagram – @mittlivsombonde

Ha en fin söndag allihopa!

8 reaktioner till “Stolt bonde på sociala medier!

 1. Såå bra!!! Tycker också detta är så viktigt och intressant ämne just med landsbygd och lantlivets plats i samhället! Är själv ganska nybliven bondmora med dikor och höns samt en liten knodd som är lika gammal som din Hedvig! Hittade dig i och med unga bönder. Så roligt att läsa din blogg, känner igen mig och inspireras verkligen!

  Gilla

  1. Åå vad glad jag bli av dina ord! 😍 Vad roligt att du gillar att kika in här och känna samhörighet men också inspiration! Hoppas det går bra för er på gården med djuren och grattis till knodden! 😍

   Gilla

 2. Jag har följt dig i ganska många år nu, jag älskar din kärlek till djuren och lantbruket.
  Jag jobbar också med kor och brinner verkligen för detta med svensk matproduktion! Det är inte heller bara köttet eller mjölken, tänk om mer mat i affären kunde vara svenskt?! Varje morot, salladshuvud och äpple! Många tror att vi bara vill ha kor på alla marker och att alla ska äta enbart animaliskt, men tänk om vi kunde öka all svensk matproduktion 😀

  Gilla

  1. Vad roligt att du hänger med mig! 😘💚 Och jag håller med varje ord du säger! Det ska vara enkelt och självklart att handla, svenska, bra produkter, i allt som går!! 👏💖

   Gilla

 3. Mycket bra skrivet! Jag tycker också det är viktiga saker du skriver om. Det behöver synliggöras. Värna det svensk producerade och den viktiga landsbygden 🙂

  Gilla

 4. Tack Paulina för att du finns och sprider sådan kundskap och positiv energi!
  Jag får ett leende i hela min kropp när jag läser det du skriver och förmedlar, fortsätt med det! 🙂

  Gilla

  1. Men åå, tack snälla du! Nu ger du mig ett leende på läpparna! Så underbart det är att få så fin feedback! Det gör ju att man vill fortsätta! TACK!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.