Solig helg med lite mindre härligt avslut.

Söndag.

En riktig vårvinterdag som vi spenderade större delen av ute.

Snöhögsåkning, hopp i snön och snögubbebygge.

Hönsen fick städat och fint också. Och så kom jag på att jag har något knippe av torkade nässlor kvar! Hann inte plocka in så mycket i fjol men några hänger kvar.

Plockar nässlor och hänger upp och torkar där på sensommaren. Perfekt att ta in nu på vintern. Sysselsättning men också en liten vitaminbomb såhär mitt i vintern. Kvistar av sly brukar jag också torka och slänga in nån då och då som de kan picka bort de torkade löven på.

Nu längtar jag såå efter att dessa små damer ska börja lägga ägg! De borde komma när som helst nu. Åldern är inne och ljuset återvänder så nu väntar vi med spänning!

Eftermiddagen blev inte riktigt lika härlig som förmiddagen. Med detta väderomslag till varma grader så blir bäddarna nedtrampade på en gång och en halmning till skulle behövas (halmade dagen innan!). Men det krånglade grej på grej och C skulle ut och ploga, igen efter en natt ute på vägarna och ja, det gick inte som planerat.

Det är inte alltid guld och gröna skogar. Det är lite kämpigt ibland. Borta-jobb båda två och en ladugård full med djur. Plus två små barn och hushållssysslor. Ja ibland kör det ihop sig helt enkelt. Men det är bara att bryta ihop och komma igen. Som alltid.

Idag måndag och saker och ting har löst sig. Jag har haft en långdag på Borta-gården. C har varit både hemma och jobbat och är nu Borta och jobbar. Tänker att han borde komma hem snart. Men jag tror att jag ska gå och lägga mig nu ändå innan han kommit hem. Imorgonbitti väntar en tidig morgon igen så en skön säng skulle inte sitta fel nu.

Så den fina fina helgen slutade inte på topp men visst har vi haft en bra helg ändå och en bra start på veckan med sol ännu en dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.