Hemmajobb i nyanser av grönt.

Måndag och känner mig pepp på veckan.

Bara att få börja med morgonen utan att ställa väckaren (behövs ju aldrig när man har småbarn om man nu inte ska upp till lagrån). Äta frukost i lugn och ro, ha pappan hemma i morgonbestyren för att sedan skjutsa till förskolan på förmiddagen och pappa åka på Borta-jobb fast i närheten.

Jag åkte hemåt igen. Hemmajobbsdag för mig. En lyxdag rent arbetsmässigt då jag jobbar helt själv. Kidsen leker med småkompisar och här hemma ses stängsel över.

Där jag hade fint sällskap av hönsen som lika Kajsa-hunden följde mig som en skugga.

Men jag fick försöka avleda/smita ifrån dem när tråden efter vägen skulle kollas, där vill vi inte ha några höns! Vilket var ganska lätt gjort, det är ju höns liksom.

Blåste spiken gjorde det och en och annan regndroppe då och då på näsan men hopp om våren har nu ändå kommit tillbaka. Nu har knoppsprickningen gjorts. Man ser en skir, grön färg över alla träd nu och gräset vaknar till liv.

Efter en mycket kall vecka med minusgrader på nätterna så ser progonsen lite varmare ut framöver och med tanke på att det har kommit några mm regn så tror jag på explosion i naturen väldigt snart.

Där över berget är det nu nyanser utav grönt istället för grått.

Som jag älskar denna tid på året. När allt som legat i dvala vaknar till liv sakta men säkert i början, till att explodera i livskraft!

Att sysslorna hör ihop med årstiderna. Det är stor orsak till att detta yrke är ett av det bästa. Man lever och jobbar med naturen. Ibland kan såklart naturen jobba emot en men det är också så det ska vara på ett vis. Att människan alltid får anpassa sig till vädret, vi kan inte styra över naturens kraft och den lever och har ett kretslopp som vi bara får acceptera. Och det finns någonting befriande i det. En självklarhet och enkelhet som styr oss.

Vissa ställen, baklanden är fortfarande ganska sovande och man ser sån skillnad denna tid på året i dessa skuggiga bakland mot en solig söderbacke när gräset spirar.

Nu har jag ätit kokta hemägg och druckit kaffe och en till tur ska jag hinna med ut innan barnen ska hämtas. Kossorna ska få nån bal och så.

Hoppas ni får en bra veckostart!

En reaktion till “Hemmajobb i nyanser av grönt.

  1. Det är så härligt att se kontrasterna i naturen jämfört med oss som bor lite längre söderut. Här (Skaraborg) är träden och gräset gröna och maskrosorna har börjat blomma. Känns som det skiljer någon månad mellan norr och söder 😊 🌸

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.