Hemma- skörd igen.

En arbetsvecka har kommit till sin ända.

Medans jag har varit på Borta-gården och jobbat så har C varit på hemmaplan. Nu när vi inte har stora John Deeren kvar så har vi ingen traktor att slå med. Vi lejer då detta ekipage som jag visat i tidigare inlägg ( HÄR). Denna Butterfly slår 9 meter i ett svep och lägger ihop det till en tjock sträng. Effektivt att både slå ner gräset och bala det sedan. Nu har vi resten av fodret. Eller ja, det är fortfarande lite kvar men det ska tas ännu senare för ströbalar. Detta foder är lagom till de stora köttkorna. Får det bättre (tidigare skördat = mer näring) gräs så blir det vara feta och för feta djur vill man inte ha. Medans de tidigare fodret vi tagit kommer de yngre, växande djuren att få.

Lilla P har åkt med en sväng på kvällarna, såklart.

Och idag började han bala. Då jag hade en sån där dag då jag slutar kl. 15 så åkte vi direkt från sommar-föris till badet! Kidsen plaskade på och levde loppan i vattnet medans badkrukan till mamma stod med vattnet högst till knäna och kläder på…

Vi droppade av Lilla P hos pappan sedan innan vi tog en tur på affärn för mathandling och hämtade mera plast för leverans till åkern igen.

Hem med kids och dagens fredagsmiddag blev – korv med bröd! Sen middag blev det också så en liten stunds mys i soffan innan läggning.

Så, barnen sover nu. Pappan hjular traktor och slåtterkross tillbaka till dess hemställe och jag ska ut och natta fjäderfän innan jag slår mig ner i soffläge och tar helg!

Trevlig helg till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.