Svalkande gyttja.

En sista jobbdag i denna hiskeliga värme. Med ett break mitt över dagen för ett spännande möte. Väldigt passande just idag. Då det är en aning svårt att jobba aktivt och effektivt i 30 graders värme och med en växande liten i magen på det. Tänker på alla som är höggravida nu! Hjälp alltså!

Igår gick jag nån timme tidigare också från Borta-jobbet, så kunde jag passa på att fixa vatten till hyggeskorna där bäcken börjar sina. Trots denna torka som nu kommer så har det funnits vatten där förvånansvärt länge i år.

Jag behövde inte krypa genom vägtrumman i år. Men. C hade skurit av slangen i ren panik då det brann och de metrarna efter trumman ut på lägdan hade korna såklart trampat ner i bäcken och ja, lerhålet. Det var stört omöjligt att med handkraft dra upp den så det var bara att kliva ner. Grävde med händer och fötter i den knähöga, fastsugande gyttjan.

Aja, det var ju lite svalkande i alla fall.

Så jag fick ihop den långa slangen men när flottören skulle flyttas från ett badkar i ladugården till det som står ute så blev det stopp. En stor nackdel med branden är också att vi hade typ alla verktyg där! Så jag fick inte bort flottören.

Dags att hämta barn också så arbetet fick avbrytas. En svalkande stund hos kusin Nathalie i deras pool innan kvällen.

När barnen somnat gick jag och satte på vattnet så badkaret kunde fyllas upp åtminstone men stängde av manuellt. Och så skönt ändå att det inte kastade sig över vattnet, vilket betyder att de inte var särskilt törstiga utan de hittar alltså fortfarande nog med vatten i bäcken.

Och nu väntar en ledig helg. Jag och barn kommer att åka till Umeå och Favorit-personen Fanny! Med bad i havet, umgås, äta mat och njuta av att inte behöva göra så mycket i denna värme.

För till veckan vänder det, ganska rejält ser det ut som och blir mer Paulina-vänliga temperaturer.

Nu säger vi då trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.