Djurflytt till hemmaplan!

Veckorna springer verkligen nu och vips så har vi helg igen. Ledig från borta-jobb både jag och C för ovanlighetens skull.

Och med en dag hemma båda två så har vi passat på att köra hem djur. Vi har djur på två ställen som är ett par kilometer hemifrån.

Vi började med stora utbrytargänget. De där odågorna som bokstavligen bryter sig ut! Där det är viltstängsel och vi trodde att vi aldrig kommer ha rymmande djur därifrån men som visat sig vara där det tar sig ut mest… Ingen ström, ingen respekt och då kan man stå och greja, bryta, krypa och ta sig ut! Kor…

Med lite kraftfoder, en himla bra drivgång och ”lastningshus” så gick det som hejsan (sen att gäng nummer två som inte rymdes på vagnen hann bryta sig ut innan vi var tillbaka tar vi som en parentes.. De kom hem de också!)

In och ut ur traktorn vid lastning och avlastning och alla ska vara med och hjälpa till.

Vi tog en fika innan vi sedan fortsatte med de nästa gäng. De som är bara småkvigor i princip, där vi har mjölkkon som en liten säkerhet att försöka hålla de i styr. En stor lägda till bete och ingen stans att riktigt ”fånga in dom”. Men en foderhäck med låsgrindar (när de stoppar in huvudet för att äta slår en låssprint till och de sitter fast) och ett gäng grindar så lyckades vi över förväntan lastat på både små och stora. Två tänkta lass blev tre men vi tog det säkra före det osäkra och delade gänget i tre omgångar.

Traktor, djur och två små prickar till barn där efter kanten. Härlig vy.

Uppställning av grindar och ett gäng har satt fast sig i foderhäcken. Där inte alla rymdes men vi fick in lösa i den uppställda provisoriska hagen.

När sovvilan hamnar precis i djur flytt så somnar man i mammans knä i traktorn till och från gården.

Lovis hade fullt sjå att se vilka som hela tiden anlände till ”hennes” bete här hemma. Men när sist gänget var släppt ställde hon sig med mig och C och tittade på de andra. Det blev väl för mycket med alla nya tonåringar så hon ställde sig och suckade lite kändes det som vid med oss.

Även stora tjuren märkte direkt att något hände där på andra sidan vägen… Massa nya brudar ju!

Så nöjda över dagen. Alla djur är nu på hemmaplan. Ute såklart men lättillgängliga och med foderhäckar att utfodra ur.

Så, en hemmadag med en himla massa djurflytt och hela familjen involverad.

En reaktion till “Djurflytt till hemmaplan!

  1. Skönt att samla ihop lite! Vi ska med hämta hem dom sista nu snart så man slipper köra så mycket varje dag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.