Sitter som på nålar.

Tjopp så har en vecka gått igen!

Trebarnslivet rullar på, både med och utan pappa C. Vera har kommit som en självklarhet till oss.

Kvällsläsning för tre.

Vi premiärade med syskonvagn och promenad i veckan. Där dök det upp en liten sån där ”just det” ny grej nu med tre små. De där pulshöjande promenaderna/springturerna blir ju lite knepig att få till när man är själv med barnen nu. Pontus är ju fem och stor men han kan ju inte direkt springa med om jag vill springa… Han får lära sig att cykla så fort som möjligt till våren helt enkelt tänker jag!

Men en väldigt mysig tur hade vi denna gång ändå. Balansera på plogkanten, springa på skaren och leka i en skogsdunge medans det blev matning av den minsta där på en filt i snön då promenaden blev längre än tänkt och bäbis mat-och sovklocka ringde.

Och som med de andra barnen så får man hänga med på saker ända från början. Projektet Mer För Mjölken hade sin andra träff som jag och mini åkte på. De stora barnen hade förskoledag och pappa C hade viktigheter på Borta-gården.

Hon skötte sig exemplariskt!

Och så himla bra och rolig omgång detta! De hade fått ihop en representant för nästan alla avelsföretag! GGI, HB, Genex och Viking. Vi saknade Semex. De fick alla varsitt rum att prata i om deras strategier och svara på frågor som vi ställt och så roterande vi grupper mellan.

Så himla intressant att på samma gång få höra och prata med de olika hur de ser på avelsarbetet i mjölkkobesättningar. Aveln är en stor och viktig del i mjölkproduktionen. Att avla fram bra djur är ju en av de viktigare delarna för att få en bra lönsamhet på gården. Hälsa, hållbarhet, fertilitet, mjölkmängd och halter av fett och protein i mjölken är delar man vill ha med sig. Men att få allt är svårt och tänket att nå sina mål varierar från gård till gård.

En träff med vår rådgivare har vi också haft och gått igenom kalkylen inför kommande mjölktid. Ett givande möte och tar små steg framåt. Det stora frågetecknet är fortfarande det där investeringsstödet. Där vi ska få besked i mars/april sägs det. Och det är det som är avgörande för hela planen. Får vi besked om att pengarna är slut och vi inte kommer att få den del vi ansökt för, ja då blir det inget bygge alls.

Då får vi vänta till nästa stödperiod som spås bli 2022.

Så ni må tro att vi sitter som på nålar inför detta besked!

Nu ska jag sätta punkt för denna gång med ett inlägg med allt möjligt innehåll! Det blir så när det går en vecka mellan inläggen. Mitt mål är att försöka uppdatera lite oftare här nu igen. Jag gillar ju att skriva av mig här och det märks när jag väl kommer igång, då blir det gärna en drös med ord! Wish me luck!

4 reaktioner till “Sitter som på nålar.

 1. Oj jag läste att investeringsstödet är avgörande för hela PLANETEN. Oj det var lät dramatiskt tänkte ha men så är det ju när man väntar på något besked som är så viktigt för en – det känns som om en hela värld hänger på det där beslutet. Sen läste jag igen och såg att det stod att stödet är avgörande för hela PLANEN. 😀

  Gilla

  1. Haha så fort det kan bli lite tokigt men ändå på något vis lite passade! För visst känns det lite som att just våran värld hänger på detta beslut, vår framtid liksom 😅

   Gilla

 2. Grattis till er nya familjemedlem 😍
  Jag har också 3 barn, några månader äldre än era ☺ vi är ute på en längre promenad nästan varje dag (jag blir tokig om jag inte får röra på mig), och har löst det med att 5åringen cyklar, bebisen åker i dubbelvagn/vanlig vagn och mellanbror 3år åker antingen dubbelvagn eller cyklar/kör springcykel beroende på väglag. Och jag har alltid ett rep som är några meter långt med mig, när energin tryter för 3åringen hänger vi fast repet med en enkel ögla på stången till styret också kan jag bogsera och hjälpa honom på traven resten av promenaden, funkar hur bra som helst 🙂👍

  Gilla

  1. Tack! Ja det där med cykel kommer verkligen våren stora projekt att lära nyblivna femåringen att cykla! Han höll på att knäcka koden i höstas men med en något för stor cykel så hann han inte. Så smart att ha planen b och bogseringslinan med! 😂 Tack snälla för tips! Ha en fin dag 💚

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.