Värt varenda ketchupfläck.

Dagarna går. Vissa dagar är det små lagårdsuppdrag som gäller och är dagens måste medans andra är läget lugnt och vi hittar på nått annat eller helt enkelt bara tar oss igenom dagen med hemmapyssel.

Som att spontant hänga på Kusin med barn på en isig men fin utetur.

Lite upptäckande som resulterade i en mössa som höll på att försvinna med strömmen, men mamman hann på sekunden fiska upp den (!). Hela vägen var en isbana detta vid en tidpunkt som kan vara lite känslig hos små barn, där kring lunch. Trötta och hungriga på hemvägen.

Mammorna tog minst sagt en utmanade tur! Men det var ju skönt att komma ut i solen, på ett annat ställe och med sällskap.

En annan dag invigde vi fina, braiga eldfatet jag fått av den finaste av vänner på min födelsedag. Så himla bra!

Att två meter från bron göra upp en eld och grilla korv på en pinne till lunch kan bli så himla mysigt. Man behöver inte göra det krångligare än så. Ibland inte ens gå från gården fast det blir lite av ett äventyr ändå.

Det kanske inte är den lugnaste av stunder mitt i alltet när det ska vara hjälp att hålla i korvpinnen här och få ut det sista ur senapsflaskan där. Falukorv bitarna försvinner i ett nafs och nästa ska grillas, det blir ketchup på ungefär allting men så utbrister femåringen mitt i allt; ”Mamma, vad himla mysigt vi har det och titta nu kommer solen också!” Ja då är det liksom värt varenda ketchupfläck.

Och när barnen är mätta och fortsätter med utelek häller mamman upp sitt varma kaffe från termosen och njuter en god stund på den där fällen.

När de större barnen lagt sig för kvällen så tar vi andra två myskväll i soffan. Det har varit några kvällar med magknip nu för den lilla men jag är tacksam vi, än så länge, får sova på nätterna.

Imorgon är det lite saker på schemat, förisdag, valberedningsjobb, och bvc med två av tre barn. Pappan kommer hem imorgonkväll också och har hemmadag på fredag, som jag längtar efter han nu!

Jag ska försöka få till en dusch nu ikväll om liten bäbis tillåter och försöka lägga mig i skaplig tid, vilket betyder gå upp till sängen innan jag somnar i soffan…

En reaktion till “Värt varenda ketchupfläck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.