Betande djur = levande röjsågar

När det inte blev skörd så stängslade vi istället. Vi gjorde klart den sista lilla biten (fick slut på stolpar och tråd tidigare!) på det nyanlagda betet.

Jag önskar att jag hade tagit några ‘före-bilder’ här! För titta på bilderna här nere. De har gått här i två veckor typ och detta dungområde, med sly och galen ogräsväxtlighet är nu helt röjt och öppet. Så himla bra jobb de gör alltså!

De går på vänstra sidan.

Men nu var det ganska välgnagt på denna fålla så vi gjorde som sagt klart, hela familjen var med!

Gräset har verkligen dragit på höjden!

Jag satte ut stolpar, Pontus och C turades om att köra traktorn vs. knipsa fast tråden på stolparna och Hedvig åkte med och gjorde det hon kände för. Lilla slumrade i vagnen i ett skuggigt hörn.

Och så blev det varsågod för Muorna och alla sprang lekande lätt över till nästa fålla. Det brukar som regel alltid vara någon som ska vägra gå igenom en ny öppning där det suttit en tråd tidigare och som de aldrig gått igenom. Men denna gång gick det lekande lätt!

Det var mest en massa spring på den nya långa, platta (!) lägdan än ätande men man måste ju kolla in den boarealen först!

En springtur med fria händer (utan vagn!) till badplatsen sedan där resten av familjen svalkade sig efter arbetstimmarna.

Och kvällen bjöd på ett skyfall som att himlen öppnat sig, en dubbel regnbåge med ett tillhörande ljus som gjorde att man kände sig som i ett instagram-filter! (Är det så man pratar naturfenomen nu för tiden?)

Nu blir det en lugn kväll här, trevlig kväll på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.