Sålda kalvar!

För ett tag sedan åkte ett gäng på slakt och igår åkte åtta kalvar, de som nu blivit ett halvår. Inte på slakt utan sålda till liv.

De har nu gått med sina mammor i ett halvår, gått på bete, druckit mjölk och blivit stora. Antingen kan man ju föda upp allt man får själv till slakt men det kräver ganska mycket plats och utrymme och de ska växa snabbt och skickas i rätt tid för att det ska löna sig. Nu skickas de till en annan gård där de istället får växa upp. Vi har ju äntligen kommit till den punkten att vi faktiskt kan skicka iväg lite kalvar. Vi har ju annars varit tvungna att behålla allt för att få upp djurantalet för att kunna skicka några på slakt, lite det som denna inriktning går ut på.

Lastningen gick så himla smidigt och bra! Vi släppte på en i taget och där vägdes de innan inslussning på bilen.

Så nu är trycket på stora bädden lite mindre där de gått både kor och stora kalvar men det är ju mindre trevligt ljud därifrån nu ett par dagar. Några ropar efter sina kalvar. Som är nästan tonåringar så det är på tiden att de ska lämna boet.

Annars då? Det har blivit advent. En Nisse har flyttat in i vårt hus till barnens stora förtjusning!

Ja denna Lilla fröken har mest att demolera på sin agenda. Dra iväg med en Nisse-sko och tugga på julgranen (det är lugnt Gammelmormor, skon är ganska stor så hon kan inte sätta den i halsen!)

I eftermiddag har vi bakat saffranskransar och de blev både fina och goda! Världens godaste kvällsfika har vi fika här ikväll som ni förstår!

Nu gör vi kväller. Hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.